Vandaag doen we een dagje ‘anders dan anders’. Waar we zo langzamerhand gewend zijn om van camping naar camping te fietsen blijven we dit keer gewoon op dezelfde verblijfsplek. Maar we gaan wel fietsen en kiezen voor een rondje door de omgeving van Chateauneuf-du-pape. 

We baseren onze rondrit op een informatiebron die we online gevonden hebben. Het gaat om provence-a-velo.fr, een website die -zoals de naam al doet vermoeden- heel veel informatie biedt over het fietsen in de Provence. We kiezen voor deze route. We leggen de lat niet te hoog door een tamelijk eenvoudige route te rijden die ons langs de vele wijnvelden van Chateauneuf voert.

d wijnvelden rondom Chateauneuf-du-pape

Een wijnfeest op de koop toe

En da’s best leuk. Niet elk stukje is even denderend, maar over het geheel genomen geeft de route inderdaad een mooi beeld van de gigantische wijnbouw die rondom dit beroemde wijndorpje is ontstaan. Bij terugkomst in Chateauneuf vallen we met onze neus middenin de festivalboter. Er is een middeleeuws wijnfeest gaande. Dat hebben wij weer. Goed gemutst slenteren we door de straatjes van de stokoude dorpje en genieten van de talloze wijnkelders en souvenirwinkeltjes. En we nemen een wijntje natuurlijk.  Leuk allemaal. 

Teruggekomen op de camping resteert een koele duik in het zwembad, een kaasplankje ter ere van Leo’s verjaardag en een hapje bij het campingrestaurant. Al met al een lekker relaxed dagje, even zonder tentje inpakken -opzetten- etc. 

Hoe nu verder?

Ja, da’s de vraag. Het wordt ons steeds duidelijker dat we al fietsend in een hoek van Frankrijk zijn gekomen waar de overnachtingsplekken straks wat schaarser gaan worden. Daarnaast is het nog steeds de bedoeling om ooit in Bordeaux uit te komen alwaar we tenslotte al vliegtickets voor de thuisreis hebben geboekt. Daarnaast wordt het langzaam maar zeker duidelijk dat de treinverbinding naar de westkant van Frankrijk vanuit het Zuiden nogal een dingetje is, zeker wanneer je ook nog de fietsen wil meenemen. 

de restanten van kasteel dat boven Chateauneuf-du-pape uit torent

We besluiten daarom morgen naar Avignon te fietsen. Uit ervaring weten we dat dit een leuke stad is voor een tussenstop, en vanuit Avignon is het mogelijk een treinverbinding te krijgen naar Cahors. En die plaats ligt weer op de lijn van de Midden-Frankrijkroute, die we toch als eerste plan hadden deze vakantie. Zo kunnen we de rit dan oppakken en afronden naar Bordeaux.

Kortom: Morgen naar Avignon!

Dagafstand 34km
Totaal 941km