Geen dag zonder een goed ontbijt. Zeker wanneer we daarna een stukje gaan fietsen. Vandaar dat we vandaag ook met een voedzaam Frans ontbijtje opstarten, en dat alles op een keurig gedekte ’tafel’. Voila!

Zoals eerder verteld wacht de etappe naar Avignon op ons. Vanuit die plaats willen we dan een treinverbinding regelen naar de westkant van Frankrijk. Over het fietsen zelf valt niet veel te vertellen. Het gaat maar om een kort stukje van 30 kilometer naar camping La Bagatelle, een plek waar we in vorige vakanties al eerder onze tent hebben opgeslagen. De zon is zoals gewoonlijk onze vriend, er is een staalblauwe hemel en er waait een zacht briesje om alles draaglijk te maken. Onderweg maken we nog even gebruik van een Decathlon, want Petra’s sandalen zijn overleden en we hebben gas voor ons brandertje nodig.

Ander plekje graag!

Na een vlot ritje komen we al rond het middaguur aan op de stadscamping Bagatelle. We krijgen een plaats toegewezen en komen er ter plekke achter dat hier al een landloperachtig type met een kruiptentje staat. Terug bij de receptie krijgt Petra te horen dat we die plek makkelijk kunnen delen want er is ruimte genoeg. Daar maakt de receptioniste wellicht een punt, alleen is het wel zo dat alle andere tentplekken volledig onbezet zijn…..? Er staat verder vrijwel niemand.. Beetje raar dat wij dan bovenop die sloeber moeten gaan staan?  We kiezen zonder verder overleg een eigen plaats uit, horen daar niets meer over en kamperen tot tevredenheid een nachtje op deze, overigens uniek gelegen camping ( recht tegenover de beroemde ‘Pont d’Avignon’ en het pauselijk paleis).

Toeristje spelen

Toch wel weer leuk om hier terug te zijn! Avignon bruist altijd, en dat doet het nu ook weer. We hangen de middag lekker de toerist uit en hebben ‘s avonds een prima etentje in het centrum. We sluiten de dag af met een fraaie lichtshow waarbij grote beamers een prachtige spektakel op de muren van het Stadhuis projecteren. Heel mooi gedaan.

Het fraai verlichte stadhuis van Avignon

Morgen pakken we de trein richting Cahors. We hebben uitgedokterd hoe dat te doen. Als alles meezit kunnen we tegen het eind van de middag ons doel voor die dag gehaald hebben!

Dagafstand 31km
Totaal 972km