De reis naar het Zuiden vordert gestaag. Vandaag willen we de ViaRhona weer verder volgen. Langs de route zijn de campings nu wat spaarzamer aanwezig, dus moeten we bijtijds een keuze maken waar we willen stoppen. De omstandigheden zijn wederom perfect: Stralend blauwe lucht, 28 graden, lekker windje in de rug. Kortom…Fietsen maar!

Uitzichtpunt in Valence

Vandaag rijden we een leuk gedeelte van de ViaRhona. Het gedeelte van de route tussen Tournon en grofweg Montelimar verdient misschien niet de prijs voor de meest grootse uitzichten maar is wel lekker afwisselend. We rijden door bos, langs water en over heel gevarieerde landerijen met vele soorten vruchten als abrikoos, nectarine, appels, peren en ga zo maar door. Het lijkt wel alsof dit gebied de fruitschuur van Frankrijk is. Ook het korte bezoekje aan Valence is de moeite waard. Alweer zo’n plaats waar je anders met je caravan en auto langs scheurt naar je zonbestemming, terwijl er best het een en ander te bekijken is.

De ViaRhona

Zo fietsen we de Rhône al heel wat kilometertjes langs en maken dankbaar gebruik van de aanwezige route. De website van de ViaRhona geeft heel goede informatie. We gebruiken ‘m onderweg dan ook naar hartenlust.  Als je het leuk vindt om mee te kijken: We hebben vandaag de etappes 13, 14 en deels 15 weggereden. Deze staan keurig op de website van de ViaRhona beschreven, met routekaartjes, overnachtingsmogelijkheden en nog heel veel meer. Erg handig. Deze route is zodoende zonder aan te schaffen boekjes prima te rijden. Zorg dat je een telefoon met Internet hebt, en je kunt aan de slag. 

De route verloopt deze dag, zoals gezegd, als een zonnetje. De kilometers vliegen onder bandjes door, zo vlot zelfs dat we de camping die we in gedachten hadden al ruim voorbij zijn. Mmmmmm… Dan maar door naar de volgende camping, zo’n 24 kilometer verderop. Eerst besluiten we een hapje te eten in La Voulte sur Rhône. Dat blijft toch altijd een Frans feestje. Voor het repas wordt hier ruim de tijd genomen. We eten meerdere gangen, drinken er een glaasje wijn bij en betalen voor dit schoons in totaal nog geen 3 tientjes. Vive la France!

De camping

Na de middagpauze tuffen we door naar Cruas, alwaar Camping Harmony is gehuisvest. Een kampeerterrein met een opmerkelijke naam. Maar er is weinig mis mee, ook nu weer treffen we een relaxte camping aan met ruime plekken, een zwembad en een tamelijk serieus restaurant met mooi terras aan het water. Grappig…. Vroeger toen we met de kinderen naar het Zuiden van Frankrijk gingen moesten we altijd maanden van te voren een plek reserveren op de grote overbelaste (en prijzige) ‘hoempapa’ campings. Nu kiezen we voor eenvoudiger campings en is er altijd plek, geen stress en betalen we aangenaam lage prijzen.

Een sluis  langs de ViaRhona

Al met al rijden we vandaag zomaar 77 kilometers weg. Morgen reizen we door richting Montelimar en daarna richting Orange. Ergens tussen deze beide plaatsen ligt aan de Rhône weer een eenvoudige camping waar wij ons oog op hebben laten vallen. 

Dagafstand 77km
Totaal 799km