Misschien wel het leukste aspect van fietsvakanties is dat je het landschap zo mooi rustig rondom je ziet veranderen. Van vlak land in bergen, van vasteland naar de kust…  Elke streek heeft zijn mooie eigenschappen. We zagen deze vakantie Zwitserland met z’n Alpen, we staken de Franse grens over en belandden in de Savoie met z’n typisch dorpjes . Vanaf nu karren we het Zuid-Franse gedeelte binnen met z’n sfeervolle kleuren, wijnhellingen, mooie dorpjes en de velden vol met fruitboomgaarden. Het gebied van de Drôme / Ardeche/ Provence blijft ons telkens weer trekken, al decennia lang!

Daardoor kan het gebeuren dat we sommige delen van de tocht die voor ons ligt al enigszins kennen. Zo bereiken we vandaag de municipal in Tournon, een camping waar we vroeger met de caravan al zeker 2 keer gekampeerd hebben.Toch voelt het heel anders aan om hier nu met de fiets te arriveren, al was het alleen al door het feit dat we met de caravan alle denkbare luxe konden meenemen terwijl we op de fiets het meest minimale bij ons kunnen hebben. En zoals eerder gezegd: De beleving van het land waar je door fietst is toch echt anders dan wanneer je dat per auto doet. 

Schraal ontbijt

Vanochtend was schraalhans even keukenmeester. We hadden er op gerekend dat er in Saint-Pierre-de-la-Boeuf een klein supermarktje zou zitten. Maar helaas: Maandag rustdag. Daardoor bestaat het ontbijt uit een ietwat lullig stokbroodje met wat honing. Tsja.… Morgen weer luxer zullen we maar zeggen.

Op de pedalen gestapt verloopt de rit van Saint-Pierre naar Tournon heel makkelijk. Net als  gisteren waait de wind in de rug en schijnt de zon riant op onze bol, terwijl de temperatuur prima te doen is. We volgen de Rhône als leidraad en zien landerijen met de meest uiteenlopende vruchten als abrikozen, nectarines, appels en druiven. Beboste hellingen, soms wat wijnvelden…. heel prima allemaal.

 

Voordat we het weten zijn we in Tournon. Daar bepalen we waar we willen overnachten en zien dat het na deze stad nog behoorlijk lang duurt voor zich een volgende kampeermogelijkheid aanbiedt, terwijl Tournon meerdere campings heeft. Het besluit is snel genomen: We kiezen voor de gemeentecamping met zwembad, gelegen aan – en met uitzicht op- de rivier. En dat alles voor een bodemprijs. Kamperen hier is in vergelijking met Zwitserland spotgoedkoop. Gemiddeld betaalden we in Suisse voor een heel eenvoudig plekje 3 tot 4 keer (!) meer.

Morgen weer verder

Opnieuw een kort fietsdagje dus. Waarom zouden we haasten? Morgen weer verder, we gaan dan ergens onder Valence komen en schieten dus behoorlijk op richting het uiterste Zuiden.  Nu eerst even het wijntje open maken dat, grappig genoeg, afkomstig is van de wijnvelden aan de overkant van de camping!

In Tournon is het tijd een wijntje open te trekken

Dagafstand 54km
Totaal 722km