Gisteren hebben we een dagje rust gehouden in Lyon. Wat een leuke stad is dat! We hebben ruim de tijd gehad om enkele bezienswaardigheden te bekijken en te shoppen ( waarbij het begrip ‘shoppen’ tijdens de fietsvakanties niets voorstelt. We hebben geen ruimte voor extra spullen dus kunnen domweg niets kopen 🙄 ).  Overdag bleef het nog benauwd warm, maar ‘s avonds kwam dan toch de beloofde regen. Het regende de hele nacht door dus bleek het een goede keus te zijn om het weekend in een hotel door te brengen.

Vandaag gaan we echter weer de camping opzoeken. De dag begint – zodra we het hotel verlaten- gelijk stevig. René moet bij het oversteken op een holletje het zebrapad af vanwege een personenauto die als een dolle komt aanscheuren en die zeker lak aan het rode stoplicht gaat hebben. Dat gebeurt ook, met in zijn kielzog 3 politieauto’s met loeiende sirenes. Blijkbaar een achtervolging. Nog nooit zo hard een auto door een druk stadscentrum zien vliegen, de politie hield de voortvluchtige totaal niet bij.

Naar de trein

Na ja.. Op naar het station Pard Dieu. We hebben besloten een klein stukje vanuit Lyon te gaan treinen. Het traject tussen Lyon en de stad Vienne is niet aantrekkelijk voor fietsers, zelfs op de website van de ViaRhona wordt afgeraden hier te fietsen. Dus pikken we de trein op. Dat gaat lekker soepeltjes, na 20 minuutjes worden we afgeleverd op station Vienne, vanwaar we weer de trappers opgaan om de ViaRhona te vervolgen.

En dat ritje verloopt als een speer. De temperatuur is vandaag eindelijk zo’n 15 graden gedaald en daardoor véééél prettiger geworden. Bij een half bewolkte lucht en een lekker windje in de rug gaat het fietsen vandaag wel heel makkelijk. We fietsen over het riant aangelegde autovrije pad langs de Rhône en zien steeds meer wijnhellingen verschijnen. Erg leuk allemaal. Al vroegtijdig bereiken we de camping de La Lone in het dorpje Saint-Pierre-de-la-Boeuf. De naam van het gehucht is haast groter dan het plaatsje zelf. Maar de camping is wel heel netjes en bezit de twee belangrijkste voorwaarden voor een zomerse fietsvakantie: Een lekker zwembad en een dito terras. Onze dag kan niet meer stuk!

Hoe nu verder?

Zo komt er een einde aan weer een dagje fietsen in Frankrijk. Gelukkig onder veel fijnere weersomstandigheden. En dat blijft tot ons geluk ook langere tijd zo, aldus France Meteo. We hebben eerder dit weekend al besloten om voorlopig de ViaRhona te blijven volgen, richting Avignon of Arles. Daarmee wijken we dus af van ons aanvankelijke plan om de Midden-Frankrijkroute volgen. Het einddoel van de vakantie blijft overeind, maar we hebben geen zin in het wel erg pittige parcours over het Centraal Massief en door de Dordogne. Vanuit Avignon kunnen we dan een alternatieve route bedenken naar Bordeaux. Wellicht op de fiets, of deels met de trein.  Maar ergens in ons achterhoofd zoemt ook nog het idee een stukje de Provence in te fietsen. Leve de fietsvakantie waar (bijna)  niets vast ligt…!

Dagafstand 31km
Totaal 668km