De weg is laaaaaaaaaaaaaanggggg. En – om heel eerlijk te zijn- ook wel een beetje saai. We zijn ‘en route’ van onze vorige overnachtingsplaats Blois naar de camping van Beaugency. En die weg: daar komt bijna geen eind aan.

Dat klinkt misschien wel negatiever dan ik het bedoel. Maar de route die we vandaag fietsen behoort niet tot de meest sensationele. Dat komt grotendeels door de eentonigheid. Nadat we ons hotel hebben verlaten fietsen we Blois uit en komen al snel op het stille gedeelte van de route uit. Hier is niet veel te zien, anders dan bomen, bomen en bomen. Af en toe afgewisseld met een glimp van de Loire. Tot aan de plaats Suevre zijn er ook nog wel enkele kastelen langs de route te vinden, alhoewel deze grotendeels verscholen liggen achter torenhoge muren waardoor er ook al niet veel van te zien valt.

fietsen op de dijk

Het deel na Suevre belanden we op een soort slaperdijk, zeer waarschijnlijk bedoeld om eventueel hoog water van de Loire op te vangen. Deze dijk strekt zich uit over vele kilometers, recht toe recht aan. Landschappelijk valt er niet veel te zien, anders dan bossen. U begrijpt: Spannend is anders. Het meest opmerkelijke element in het landschap is de kerncentrale die we van dichtbij passeren, maar laten we eerlijk zijn, daarvoor ga je niet helemaal naar Frankrijk toe. De dijk deed ons denken aan een route die we enkele jaren geleden reden naar Wenen. Het stuk van die stad tot aan Bratislava was van een dodelijke saaiheid.

Gelukkig nadert de plaats Beaugency, het einddoel van de rit van vandaag. Daar wordt René op het fietspad feestelijk welkom geheten door een bijtgrage hond, die verwoede pogingen doet om een stuk van René’s kuitbeen af te zetten. Ondanks dat het dier gemuilkorfd is voelt het nog steeds niet prettig als een dolgedraaide idioot hoog  tegen je fiets aanspringt.? De eigenaresse staat op grote afstand en verexcuseert  zich maar had het het dier beter aan de lijn kunnen houden ( zeker omdat de volgende fietsers in de verte al weer aan komen tuffen).

Lekker luieren

Al tegen 12.00 uur arriveren we op de camping van Beaugency, een supergrote municipal met nette voorzieningen. We hebben de gehele middag om een wasje te doen, een broodje te eten, te luieren, en tenslotte de toerist uit te hangen. Het dorpje is behoorlijk bezienswaardig, er is een leuk pittoresk centrum en…… er zijn enkele fijne terrassen. Niet onbelangrijk?

Zo drinken we een fijn glaasje wijn en gaan terug naar de camping om zelf een potje te koken. Het lukt ons weer om met 1 gaspitje een prettige maaltijd neer te zetten. Kamperen is leuk! En wanneer de avond valt gaan we tevreden naar ons bedje. De route was vandaag dan misschien wat minder boeiend, maar het tweede gedeelte was prima.
Trusten!

Dagafstand 30km
Totaal 350km