Regen klettert op het dak…. Wanneer we deze ochtend in ons hotelletje wakker worden is het al snel duidelijk wat voor een soort dag dit gaat worden. Het water komt met bakken uit de lucht. Eerst maar ontbijten, hopen dat het daarna….maar helaas: Het plenst, en dat zal het tot het einde van de dag onafgebroken blijven doen. Vol goede moed gaan we toch op weg voor de volgende etappe naar Heimbach, alwaar we vanwege het slechte weer een pensionnetje hebben weten te scoren.

image

De rit voert ons vanuit Jülich langs de Rur naar Dűren. Het pad dat gisteren nog zo idyllisch was is nu getransformeerd tot een grote baggerpoel. Fietsen is daardoor wel zwaarder, zeker omdat de weg geleidelijk aan steeds meer stijgt. Omdat je goed moet opletten waar je fietst krijg je jammer genoeg niet zo veel van de omgeving mee.

Effe bijkomen

In Kreuzau warmen we ons aan koffie en thee. Daar zijn we na al dat geplens wel even aan toe. Direct na Kreuzau maakt de omgeving een spectaculaire verandering door. Voor ons doemt duidelijk zichtbaar de Nord Eifel op. We blijven de Rur volgen maar vanaf nu is er geen stukje vlakke weg meer. Links en rechts van ons liggen imposante heuvels. Ondanks de regen is dit ‘genieten met een grote G’. Soms zitten er venijnige hellingen tussen, maar over het algemeen is het fietsen hier goed te doen.

image

Onder de blubber

In het dorpje Abenden warmen we ons aan een soepje, waarna de fietsrit doorgaat tussen mooie vakwerkhuisjes en steile heuvels door. Omstreeks 16.00 uur komen we bij ons overnachtingsadres in Heimbach aan. We worden hartelijk ontvangen door de gastvrouw, die er geen punt van maakt dat al onze bagage – en wij zelf -onder de blubber zitten. Een warme douche doet wonderen!
!image

Vanavond storten we ons in het voetbalgeweld. Duitsland speelt tegen Brazilië, en dat leeft hier op een ongekende wijze. Eens even kijken of ik de dorpskroeg nog onveilig kan maken in mijn Oranje shirt 😉

Dagafstand 53 km
Totaal 387 km

 

Waar zijn we nu?