Vandaag starten we met zon. En ook aan tafel schijnt de zon, want gastvrouw Christine heeft voor ons een méér dan compleet ontbijt gemaakt. Wat is Vrienden op de Fiets toch een fantastisch initiatief. Overnachten bij fietsliefhebbers thuis, op vaak fantastische plekjes met vaak heel aardige mensen. Top! Zo gaan we met een goed gevoel van start, richting Vlodrop. Direct na Melick is het prachtig landelijk, en al snel naderen we de Duitse grens. Daarna sluiten we aan op de Rur, het riviertje dat ons een heel eind Duitsland in zal leiden.

Van Nederland naar Duitsland.

De naam van deze rivier doet vermoeden dat je dwars door industriegebied gaat karren, maar niets is minder waar. De omgeving is prachtig groen, je rijdt van dorpje naar dorpje en de fietsweg is volledig gevrijwaard van autoverkeer. En omdat de wind is gaan liggen en de zon vrolijk schijnt, is het vandaag een plezierritje te noemen. Opvallend is overigens de grote schade die de natuur onlangs bij noodweer heeft opgelopen. Overal liggen grote bomen ondersteboven, ons fietspad is op enkele plekken deels afgesloten en er wordt door bedrijven hard gewerkt aan het afvoeren van afgebroken takken.

image

Petra bij de grensovergang Nederland-Duitsland. Het witte bordje rechts: “u kunt de sleutel van de slagboom bij het gemeentehuis halen” 🙂

In het Stadthotel

Overigens stoppen we vandaag al bijtijds. Aanleiding hiertoe zijn de lange ritten van de vorige dagen, die hun uitwerking op het licht pijnlijke zitvlak niet missen…. na 53 kilometer stoppen we er mee. Eindplaats is Jülich, een wat grotere plaats aan de Rur waar we een hotelkamer vinden in het Stadthotel midden in het centrum. Hier is het een gezellige boel, waar we ons graag in storten. Lekker eten, en natuurlijk ook een prima Duits biertje!

Morgen wordt er bijzonder slecht weer voorspeld, vandaar dat we opnieuw een eenvoudig hotelletje geboekt hebben. Kamperen wordt morgen méér dan waarschijnlijk niet leuk.

Dagafstand 53 km
Totaal 328 km