Vandaag gaat iets later van start, niet zo gek na de middernachtelijke wedstrijd van ons Oranje. Om 09.00 uur zitten we toch weer fris gewassen aan géén ontbijt. Helaas: de camping heeft geen winkel en doet niet aan verse broodjes. We scharrelen uit onze tassen alsnog wat eten bij elkaar om toch met een gevulde maag op pad te gaan.

Ook vandaag moet volgens de meteorologen een kletsnatte dag gaan worden. Maar daar lijkt het niet echt op: de lucht is bewolkt maar de zon komt er veelvuldig bij. Een ‘jammertje’ is wel de bij vlagen snoeiharde zuidenwind die er voor zorgt dat het uurgemiddelde in kilometers soms wat aan de lage kant blijft. 

TomTom wijst de weg

Vandaag laten we de route bepalen door onze ‘fiets TomTom’. Dit apparaatje hanteert soms wat eigenaardige uitgangspunten. Zo worden we over een ultra smal zandspoor door de bossen gestuurd en verwacht het ding zelfs dat we dwars door een hels onkruidspoor moeten ploegen. Dat gaat zo niet. Na de instellingen wat gewijzigd te hebben gooit de TomTom het over een geheel andere boeg: Nu worden we achter elkaar over langgerekte ( en daardoor toch wel saaie) provinciale wegen geleid.

Na enige tijd hebben we daar genoeg van en besluiten we via knooppunten te gaan rijden. Dat gaat een stuk leuker, we touren langs de Maas en zien  in een knus dorpje een originele Limburgse brassband haar uitvoering doen. Gezellig allemaal.

image

Bij Vrienden op de Fiets

De route voert vandaag langs Stevensbeek, Overloon, Geijsteren, Well, Arcen, Venlo en Roermond. In Venlo lijkt het even te gaan regenen, maar het gedruppel duurt nog geen 15 minuten. Het laatste stuk van de tocht bij Roermond is niet fraai: Opgesloten tussen shopping centra en snelwegen vinden we onze weg naar de eindbestemming Melick. Hier overnachten we bij een adres van ‘Vrienden op de fiets‘ . Gastvrouw Christine kookt voor ons een prima 3-gangen maaltijd en serveert een lekker rood wijntje, terwijl buiten haar mooie woning een gigantische regenbui losbreekt… Hebben wij even mazzel gehad?

Dagafstand 88 km
Totaal 275 km