De eerste nacht slapen in de tent.. elke keer weer wennen, maar we mogen niet mopperen: we hebben best aardig geslapen. En bovendien bleef de voorspelde regen de gehele nacht uit, een kado waar we eigenlijk niet meer op gerekend hadden. Sterker nog: het ontbijt hebben we nog bij de picknicktafel kunnen doen, en alles is droog ingepakt.

Omstreeks 09.30 uur verlaten we de camping, op weg naar de volgende bestemming op de “Groene Weg”: Sint Anthonis, nabij Boxmeer. De keus voor een overnachting in St. Anthonis was thuis al gemaakt. We wisten dat zaterdag een zware regendag zou worden, dus hadden we -om droog te overnachten- uit voorzorg een trekkershut geboekt. Tot 10.00 uur blijft de regen weg, maar daarna komt dat wat beloofd werd… een behoorlijke plensbui.

Na regen komt……….

Ruim 2 uur lang klettert het door, maar als we na een koffiebreak weer naar buiten komen is het droog en kan het regenpak weer opgeborgen worden. Een ander probleem is wel dat we gisteren door de warmte bijna 20 kilometer eerder dan gepland gestopt zijn. Die moeten we vandaag weer inhalen. Samen met de al geplande reis loopt de teller vandaag door tot een stevige 107 kilometer, waarvan een groot deel met af en toe stormachtige tegenwind!

de trekkershut op Ullingse Bergen

de trekkershut op Ullingse Bergen

Na een reis over Gorinchem, ’s ‘s-Hertogenbosch en Veghel koersen we laat in de middag op de camping af, terwijl de zon dan weer onze vriend is. Vlak voor de camping hebben we nog een mooie ervaring…. We fietsen moederziel alleen over de mooie heidevelden bij st. Anthonis. Geweldig!

Op de camping wacht een fonkelnieuwe boshut op ons, een groot uitgevallen versie van de alom bekende trekkershutten. We koken zelf een hapje, het wijntje smaakt geweldig en om 22.00 uur schuiven we aan voor een zinderend potje Nederlands Elftal. Om 01.00 uur gaat moe – maar zéér tevreden- het lampje uit.

De grote stille heide bij St. Anthonis

De grote stille heide bij St. Anthonis

Dagafstand 107 km
Totaal 187 km