De kop is er af!  Vandaag rijden we onze eerste etappe. Onder een stralende zon vertrekken we omstreeks 10.30 uur vanuit huis. De route gaat van start via de Grote Markt en voert direct naar de Schalkwijkerweg, een stukje Haarlem waar je al snel een vakantiegevoel van krijgt. Vanaf daar volgen we vanaf Vijfhuizen de Geniedijk, die ons tot Aalsmeer brengt en die kunstig alle lelijke nieuwbouw van Hoofddorp aan het oog onttrekt. Vanaf Aalsmeer wordt de route alsmaar mooier en landelijker. De Kwakel, De Hoef, Woerdense Verlaat, allemaal schilderachtige plaatsjes langs schilderachtige watertjes.

image

tussen de schaapjes op de Geniedijk bij Hoofddorp

In de loop van de middag wordt het warme weer wel steeds meer benauwend, Petra’s thermometer geeft op een bepaald moment zelfs 34 graden aan (in de zon).  Om die reden zijn we ook iets eerder ‘klaar’ met fietsen dan gepland. Ons doel was Gorinchem, maar zo’n 15 kilometer eerder stoppen we in Meerkerk. Hier staan we op een wel heel bijzondere camping, nl. die van de grondleggers van de “Stichting Vrije Recreatie” SVR.

Bij de boer op de motor

Inmiddels heeft de Moeder Der Boerencampings weinig meer te maken met de oorspronkelijke uitgangspunten van deze club: Dit is een grootse commerciële camping met alles d’ropend’ran. Grappig is wel dat we door de eigenaar achterop een quad motor worden gezet waarmee hij de camping rondrijdt en trots alle velden laat zien.

Op dit moment zitten we bij ons tentje op een hele leuke plek, midden in de boomgaard van de camping. Hopen dat we vannacht geen last van vallende appels en peren op ons tentdak hebben…. Morgen op tijd weer op, dan wacht een vrij lange etappe naar Boxmeer.

Dagafstand 78 km
Totaal 78 km