Het is tijd om weer te gaan. Na drie nachtjes op dezelfde plek voelt de camping in Villeneuve bijna vertrouwd aan. Maar het is tijd om de reis voort te zetten, op weg naar ons einddoel Perpignan. We hebben berekend dat we de komende drie dagen 55 kilometer per dag moeten rijden om op tijd bij het hotel te zijn. Dat moet dus geen punt zijn, appeltje eitje!

Afscheid van Beziers!

Afscheid van Beziers!

Soms lopen zaken anders dan je verwacht, en vandaag blijkt zo’n dag te zijn. De geplande 55 kilometers worden een hele bevalling. De oorzaak ligt vooral in de weersomstandigheden. Allereerst is het vandaag extreem warm, de temperatuur tikt zonder moeite de 36 graden aan. Daarnaast maakt onze route alvorens zuidwaarts te gaan eerst een hele ruime westelijke ronding, en dat betekent volle tegenwind. En niet zo’n beetje, we hebben het hier over stormachtige tegenwind. Aan de ene kant fijn want de wind geeft een soort verkoeling, maar aan de andere kant vervelend want we zijn bijna niet vooruit te branden. Oei, wat is dat zwaar, de hitte op je bol en de wind finaal tegen….

Een bijzonder punt: het Canal du Midi kruist bovenlangs de rivier de Orb

Een bijzonder punt: het Canal du Midi kruist bovenlangs de rivier de Orb

We knokken ons ruim 45 kilometer door warmte en tegenwind, daarna zijn we het behoorlijk zat. Oog voor het landschap hebben we allang niet meer, de lol is er wel af. We drinken ons een slag in de rondte, de bidons gaan helemaal leeg. We stoppen bij een supermarkt, kopen een 2 literfles water die ook in 1x leeg gaat. Gelukkig biedt hetzelfde dorpje van de supermarkt ook een kleine camping. Daar fietsen we heen, we stoppen er dan maar eerder mee dan gepland. Dat valt tegen…. De kleine municipal blijkt ‘complet’ te zijn, we mogen dus ophoepelen. De volgende camping ligt 20 kilometer verderop, terwijl er ook een zeer pittige helling geslecht moet worden. We besluiten die uitdaging niet aan te gaan en voor een B&B te kiezen.

Na enig rondbellen vinden we nog een resterende kamer bij een B&B in het dorpje Cuxac d’Aude, ruim 5 kilometer oostwaarts. Met de wind vol in de rug blijken die kilometers ineens kinderspel te zijn. We komen aan bij een werkelijk prachtig pand, uitgebaat door een Engels echtpaar. Zelfs een zwembad is voorzien bij dit adres, dus voordat we het weten zijn we weer helemaal ‘het heertje’ als we in het koele water dobberen. De gastheer en -vrouw hebben er ook geen probleem mee als we in hun tuin ons potje koken, sterker nog, s’avonds schuift de familie voor hun eigen maaltijd aan dezelfde tafel en raken we bij een glaasje wijn heel gezellig aan de praat met deze uiterst vriendelijke mensen. Erg mooi adres, aanrader!

Dagafstand 50km
Totaal 1412km