Zoals gisteren al in het verslag aangekondigd hebben we 2 daagjes rust (= blijven op dezelfde camping) ingebouwd. Dat kan makkelijk omdat we helemaal niet meer zoveel inspanning hoeven te leveren om uiterlijk donderdag a.s. het eindstation Perpignan te bereiken. Vandaar dat we nu even twee dagen de toerist gaan uithangen.

Op zaterdag bezoeken we de stad Narbonne, op zo’n 30 kilometer gelegen van Beziers. We pakken hiervoor de lokale trein die ons binnen een handomdraai naar Narbonne toebrengt. Daar bezichtigen we o.a. het centum met het fraaie Pauselijk Paleis en de knusse binnenstad. Aan het eind van de overigens zeer warme dag melden we ons weer bij het zwembad van de camping, s’ avonds eten we nog een hapje langs het Canal du Midi en zijn we nog een uurtje bij het dorpsfeest.

Plechtigheden bij het pauselijk paleis

Plechtigheden bij het pauselijk paleis

Op zondag besluiten we naar de Middelandse Zee te gaan. Best raar, deze ligt op een steenworp afstand van de camping maar zo lang we nu aan het fietsen zijn hebben we nog geen streep van de zee weten te zien. We pakken dus de fiets om naar Valras Plage te gaan, zo’n 12 kilometer verderop. Gelukkig is er een vrijliggend fietspad gecreeerd vanuit Beziers, we hoeven dus niet over de stikdrukke N-weg naar het strand te gaan. Na een drie kwartiertjes fietsen staan we dan oog in oog met de blauwe Mediterrannee….Toch weer kicken dat we hier vanuit Nederland op het fietsje naar te zijn gesjeesd!

20160807_151323

Na een fijn middagje zonnen en zwemmen storten we ons nog even in het toeristische deel van Valras. Een hapje en drankje later fietsen we weer terug naar ‘ons dorp’ voor het avondeten, wat live muziek en een prachtig vuurwerk vanwege de lokale feestelijkheden. Einde van een heerlijk rustweekend!

Dagafstand 34km
Totaal 1362km

20160806_124150