Zachtjes tikt de regen tegen…… het dak van een trekkershut! Het is op het moment van dit schrijven serieus aan het regenen, en aangezien we gisteren de weersvoorspellingen goed hadden doorgenomen was de keuze voor een ander onderdak dan ons tentje een voor de hand liggende.

Gisteravond hoorden we het al op het terras van enkele medekampeerders: Zaterdag wordt een natte dag. Op basis van die signalen hebben we direct Buienradar gecheckt. Het beeld van de weersverwachting was wisselend: inderdaad zou er een groot regenfront over het land trekken, maar we zagen ook dat het er op leek dat ‘ons’ gebied zou worden overgeslagen.

waag een gokje

Wat te doen? We zoeken op Internet naar alternatieven, maar die zijn schaars. In het dorpje Baarlo ontdekken we een camping met – zegge en schrijven- één trekkershut. Boeken heeft vanzelfsprekend geen zin, die hut is waarschijnlijk allang verhuurd. René gooit er toch een mailtje uit om wat te proberen. En oh wonder: we krijgen een bevestiging van de camping, de hut is voor ons. 

Een klein nadeel: de camping ligt op bijna 95 kilometer van onze huidige verblijfplaats in Ravenstein. Veel meer kilometers dan wat we gewend zijn. We besluiten toch de fietsrit te gaan maken. Eerst nemen we afscheid van Leo en Marja, die ons ‘s ochtends vroeg -op weg naar de douche-  aantreffen op de camping waar zij zelf al enkele dagen verblijven. Omdat zij pas gisteravond laat terugkwamen van hun uitstapje naar Nijmegen hebben zij niet meegekregen dat wij ook op dezelfde camping zijn neergestreken.  Er volgt een kort maar warm onthaal waarna wij op de fiets stappen voor onze 3e etappe.

Heide

Fietsen langs de Maas

Die etappe volgt grotendeels de Maasfietsroute. We zien daardoor veel dijken, weilanden, bossen en bovenal veel water. En bijzonder: Het blijft de hele fietsrit droog! Soms schijnt er een bleek zonnetje, en de wind is vandaag iets minder onze vriend want die waait hard en zeker het laatste deel van de route tegen ons in.

Eerlijk gezegd is de afstand vandaag iets te lang, want uiteindelijk fietsen we ruim 98 kilometer, meer dan we gemiddeld in fietsvakanties doen. Conditioneel merken we dat we dit goed aankunnen, maar na verloop van tijd krijg je toch een beetje het gevoel te ‘jagen’ terwijl dat nou net niet de bedoeling is van vakantie, toch? Door al die gekkigheid hebben we nu al in 3 dagen 244 kilometers weggefietst. Als we zo doorgaan zijn we veel te snel in Verona……

Maar zoals gezegd is de beloning groot, want er wacht in Baarlo een keurig huisje op ons. Met keukentje, ruime zithoek en boxspring bedden, hoe lekker is dat? We koken een maaltijd en drinken een lekker wijntje, als beloning voor alle inspanning. Morgen etappe nr.4, die ons via Roermond in Duitsland brengt. Regen wordt in ruime mate voorspeld, dus het regenpak gaat bovenin de tas opgeborgen worden. We zullen zien!

Dagafstand 98km
Totaal 244km