Het is 7.00 uur als we zacht getik op het tentzeil horen. Shit, het gaat regenen. Herinneringen aan de natte zomervakantie van vorig jaar dringen zich op. De regen zet nu een uurtje door, daarna wordt het gelukkig droog. Zo kunnen we lekker in de buitenlucht ontbijten, in de tent blijft dat maar een reuze gepiel. Enige nadeel is dat we de tent straks nat moeten inpakken, maar dat lossen we later wel weer op.

wpid-20150712_122955.jpgWe verlaten omstreeks 10.00 uur de camping van zorgboerderij Bossewaard en zetten koers naar Millingen, het reisdoel van vandaag. De weersomstandigheden zijn vandaag wat onbestendig, het kan alle kanten opgaan. Daarbij staat er een stevige wind die gelukkig vanuit het westen waait waardoor wij ‘m tijdens het fietsen grotendeels opzij/ in de rug hebben.

Over ’s lands wegen naar Millingen

De etappe vandaag is één grote geniettocht. Vlak na Wijk bij Duurstede sluiten we aan op een doorlopend lint van prachtige dijkfietspaden. We passeren plaatsjes als Lienden, Ewijk en Beuningen. Vanaf de dijk hebben we prachtig zicht op weidse polders, kneuterige dorpjes en boomgaarden vol kersen en peren.

Uitzicht over de Waal en Nijmegen

Uitzicht over de Waal en Nijmegen

Bij Nijmegen maken we de overstap over Waal, waarna we onze weg vervolgen via de prachtige Ooijpolder naar Millingen, op nog geen kilometer afstand van de Nederlands-Duitse grens. Hier komen we om 16.30 aan, droog en wel want de regen heeft zich tijdens de fietsrit maar 10 minuutjes enigszins laten voelen. Momenteel verblijven we bij een adresje van de stichting “Vrienden op de Fiets“. Vanuit onze slaapkamer kijken we op een achtertuin met bijna stadspark-achtige afmetingen. Vierkante meters lijken hier geen rol te spelen….

Op naar Xanten

Morgen gaan we verder met een korte rit naar Xanten. Hier gaan we, vanwege de weersverwachting, opnieuw in een B&B overnachten. ’s Middags willen we dan de beroemde Romeinse opgravingen van Xanten gaan bekijken. We blijven ook een beetje toerist, ten slotte 😉

wpid-20150712_105720.jpg

 

Dagafstand 80 km
Totaal 218 km