wpid-halve-haan.jpg04.15 uur, zegt m’n horloge….waarom word ik wakker? Kukkelekuuuuuuuuuuhhhhhhh!!!!!  F*ckad*ck…Wat is dit? Al snel dringt tot ons door wat er aan de hand is: Die klotehaan van de boer is met z’n verwoestende werk begonnen. We hadden er al het een en ander over gelezen op Internet, maar ja, je denkt dat zoiets wel zal meevallen 🙁  Niet dus: de haan is in communicado met 3 naburige soortgenoten en slaat om de 20 seconden aan x 3,5 uur=  zeker 600  keer. Dat het beest z’n stem niet een keer kwijt raakt…..?. Anyway: We snappen nu waarom die mooie plek zo vlak naast het kippenhok nog vrij was. En wat ons betreft: Hedenavond eten we beiden een halve gebraden haan. Met volle overtuiging.

Fietsen maar weer

Laten we het over onze reis hebben. Vandaag voert de tocht ons naar Wijk bij Duurstede. Om daar te geraken fietsen we eerst door plaatsen als Bodegraven, Woerden, Utrecht en Houten. Net als gisteren worden we blij verrast door de landschappelijke schoonheid van deze streek: Wat is Nederland toch mooi!  Een groot deel fietsen we langs de Oude Rijn, later overgaand in de Kromme Rijn. Wat een voorrecht als je hier mag wonen. We zien paleisjes van huizen, met grote tuinen en fraaie aanlegsteigers die grenzen aan de rivier. Daarnaast is er ruimte, echt veel ruimte. En het stralende weer doet de rest. Echt een dag om je gelukkig te voelen.Langs de Kromme Rijn

Een bijzondere camping

Omstreeks 16.00 uur fietsen we het gehucht Cothen binnen, vlak onder Wijk bij Duurstede. Hier kiezen we voor camping De Bossewaard pal langs de route. Een bijzondere camping, want deze zorgboerderij wordt ‘gerund’ door jongeren met een geestelijke handicap. Erg leuk om te ervaren, en ook een heel mooie camping trouwens!

Na een warme dag zitten we nu voor ons tentje, terwijl Braziliaanse trommelklanken ons tegemoet komen. Een familiegezelschap viert naast ons een 50e verjaardag en heeft daarbij een gezelschap uitbundige percussionisten uitgenodigd. Behoorlijk gezellig, dus best leuk.  Morgen proberen we Millingen aan de Rijn te bereiken, de laatste plaats tot aan de Duitse grens. Hopen dat het weer ons goed gezind blijft!

wpid-20150711_152421.jpg

Dagafstand 71 km
Totaal 138km