wpid-20150710_103403.jpgEindelijk gaan we dan beginnen.. de proloog van een lange reis die uiteindelijk in Wenen zal uitkomen.Vandaag ligt ons eerste (tussen)doel in Katwijk, de plaats waar de Limesroute officieel van start gaat. Vanaf die plek zullen we bijna 1800 km gaan touren. De rit voert vanuit huis eerst over het Visserspad door de Bloemendaalse duinen. Dit pad eindigt vrijwel recht voor de nieuwe flat van (schoon)moeder Tiny. Jammer dat zij voor de revitaillering niet klaar staat met 2 linnen tasjes met eten, net zoals in de Tour de France… Nu moeten we op eigen kosten lang de Dirk van den Broek…..Nu ja, je kunt niet alles hebben….

Denkend aan vorig jaar mogen we niet mopperen over deze eerste dag, in ieder geval daar waar het ‘t weer betreft. We starten omstreeks 11.00 uur de rit onder een stralend blauwe hemel, en die zal ons begeleiden tot zonsondergang. Meer van invloed is de wind………Bij ons vertrek vanuit huis speelt die nog niet zo’n rol, maar zodra we op de Zuid Boulevard in Zandvoort belanden hebben we de wind vol tegen, en dat blijft zo tot aan Katwijk. Vanaf daar draaien we meer oostwaarts en hebben we de wind half in de rug. Dat gaat beter đŸ™‚

Vanaf hier wordt het landschappelijk ook een stuk afwisselender dan het eerste deel van de route, die hoofdzakelijk door duingebied loopt. Na Katwijk karren we door plaatsen als Leiden (terrasstop), Hazerswoude, Kouderkerk en Alphen a/d Rijn.De route voert over jaagpad en mooie Hollandse weggetjes die een sterk ‘Tuinpad van mijn Vader’ gevoel oproepen.  Omstreeks 16.00 uur komen we aan bij onze overnachtingsplek, camping Polderflora vlak achter Alphen. Hier worden we hartelijk ontvangen door eigenaresse ….. en krijgen we een mooi plekje op de camping aangewezen. Het tentje staat vervolgens snel, die oefening zijn we een jaar later nog niet kwijt…!wpid-20150710_181457.jpg

Op dit moment gaat het zonnetje onder terwijl we aan de Picknicktafel een koppie thee en koffie nuttigen. Een mooie dag zonder noemenswaardige problemen. Of het moet zijn dat we ons zakmes thuis hebben laten liggen, iets wat we in Leiden bij de Bever Sport direct hebben opgelost. Wel vervelend is dat de Garmin fietscomputer de route weigert in te laden. Blijkbaar heeft RenĂ© een bestand gemaakt dat te groot is voor het beperkte geheugen van dit apparaatje, iets waar je pas achter komt als je daadwerkelijk aan de reis begint. Gelukkig was de boerin zo lief om RenĂ© even achter haar computer te laten, zodat hij kon proberen het probleembestand wat aan te passen. Nu maar kijken of Garmin morgen wel gewoon z’n werk wil doen.Tot die tijd rijden we heel ‘Old School’ op de aanwijzingen uit het boekje van Petra.

Zo direct is het bedjestijd, ons eerste nachtje in het trekkerstentje. Hopen dat we niet al te veel last hebben van de scharrelkippen en de krijsende haan die hier rondlopen. Goodnight!

 

Dagafstand 68km
Totaal 68 km