Wien - Stadtpark mit Johann Strauß (Sohn) Denkmal

Wien – Stadtpark mit Johann Strauß (Sohn) Denkmal

De plannen voor 2015 zijn weer gesmeed! In de zomervakantie zal onze fietstocht gaan lopen van Haarlem naar Wenen, zo’n 1650 kilometer. Een mooie nieuwe uitdaging voor de echte Europafietser! De afgelopen weken hebben we ons georiënteerd  op de verschillende mogelijkheden.

Limes route

We hebben er voor gekozen om in ieder geval de Limes route voor een groot deel te volgen.  Het startpunt van de route ligt in Katwijk, dus dat zal vanuit Haarlem ons eerste reisdoel worden.  De  Limes route volgt de noordgrens van het Romeinse Rijk en voert ons door Duitsland en Oostenrijk naar het einddoel toe. Om te voorkomen dat we vervolgens alleen maar langs rivieren fietsen (Rijn, Moezel, Donau) maken we ook een extra bocht langs de Sud Eiffel en doorkruisen we het Taunus gebergte. Dankzij de ‘Taunus variant’ hoeven we ook niet dwars door Frankfurt te fietsen, iets waar we helemaal geen zin in hebben.

zo ging dat toen....Na 4 weken trappen hopen we de Limes Route te beëindigen bij een mooi  trefpunt, het Johan Strauss Denkmal in het Wiener Stadtpark. Voor ons een weerzien van precies 30 jaar geleden. In 1985 stonden we met een tentje op de stadscamping van Wenen hebben we ons ook bij dit standbeeld laten vereeuwigen 🙂 

 

Dagboek van de Limes route

Als we daarna nog voldoende tijd overhebben bestaat de kans dat we de route nog wat verlengen, wellicht richting Boedapest. We zullen zien, en hopen natuurlijk op net zo’n mooie vakantie als vorig jaar! En ook nu zullen we weer een dagboek bijhouden op de website. Neem de komende weken gerust en kijkje. En…..  we vinden het erg leuk als je -net als vorig jaar- af en toe een reactie achterlaat!