druiven voor witte wijn

druiven voor witte wijn

Het is een nog wat onwennig idee, maar langzaam maar zeker nadert onze tocht het eindpunt……. We hebben na vandaag nog 2 etappes te gaan: De eerste eindigt in Arles, de tweede in Saint Maries sur Mer, het officiële eindpunt van de Groene Weg. Ons scheiden nu dus nog een kleine 140 kilometer van de Middellandse Zee; vandaag gaan we er 35 van wegwerken. Deze korte etappe leidt naar Avignon.

De morgen is strak blauw als we camping Manon verlaten. We hebben enigszins uitgeslapen waardoor we uiteindelijk om 09.30 uur op de fiets zitten. Met zo’n korte etappe voor de boeg maakt dat niet veel uit. Bovendien krijgen we weer trapondersteuning van de Mistral die nog harder dan gisteren lijkt te waaien. Soms een beetje te hard, want op stukken waar de wind van opzij komt wordt je zowat van je fiets afgeblazen. Best wel listig. Maar met de hulp van de Mistral kunnen we binnen no time in Avignon zijn.

Genieten op het plein

De route voert ons aanvankelijk weer door enkele leuke dorpjes. In één zo’n dorpje nemen we een half uurtje pauze en bekijken vanaf het terras met plezier het lome dorpsleven. Mensen die bij de boulanger een stokbroodje kopen, aan de overkant een krantje halen en een oude baas die wel 3 keer omkeert om opnieuw een borrel in het café te gaan halen. Net een gratis bioscoopfilm 🙂

imageDe route voert ook langs de nodige landerijen. We zien veel wijnranken, boomgaarden met appels, nectarines en zelfs kiwi’s. Ondanks dat het landschap nu zo plat als een dubbeltje is geworden verveelt het geen moment. De enige nog zichtbare berg is in de verte de ongenaakbare Mont Ventoux.

Het laatste stuk van de route naderen we Avignon. Dat is merkbaar want het wordt duidelijk drukker op de wegen. Na enige tijd zien we boven de bomen de contouren van het Pauselijk Paleis, het meest beeldbepalende punt van de stad. Na wat zoeken vinden we camping Bagatelle. De camping ligt ideaal, pal voor de brug naar het centrum dat zo op nog geen 300 meter afstand ligt. Zou de tijd zich herhalen? Z’on 30 jaar geleden kwamen we in Avignon met onze rugzak aan, toen vanwege onze Interrail vakantie. Is dit nu de camping waar we toen ook kampeerden? Waarschijnlijk wel, maar zeker weten doen we het niet (met nog 2 campings om de hoek). Toch wel een grappige gedachte dat we hier nu weer met ons tentje staan…..

Naar de stad

De middag vullen we met wat luieren en een bezoekje aan de drukke stad. We besluiten om morgen ook in Avignon te blijven, zodat we tijd krijgen om o.a. het Pauselijk Paleis te bezichtigen. Daar moet het nu maar eens van komen, de voorgaande 2 keren in Avignon kwam het daar telkens niet van.

’s Avonds kookt Petra weer een potje bij de tent. We trekken een flesje wijn open….. Proost!

Zelf een potje koken op camping La Bagatelle

 

Dagafstand 35 km
Totaal 1522 km

 

Sur Le Pont d' Avignon