Zoals geschreven hebben we gisteren een lekkere rustdag gehouden. Daardoor kregen we ook de kans om Avignon op ons gemak te verkennen. s’ Ochtends hebben de het Palais du Papes uitgebreid bezocht. Na een korte middagpauze op de camping ( die op een steenworp van het centrum ligt, echt ideaal!) zijn we natuurlijk sur le pont d’Avignon geweest, waarna we ook geprobeerd hebben het aantal terrassen in deze stad te tellen. Het is ons niet gelukt, maar met moeten er zeker meer dan 100 zijn. Wat een stad!

De avond valt in Avignons’ Avonds hebben we op één van die vele terrassen gegeten, en later bij live muziek aan de voet van het Palais een laatste borrel genomen. Avignon: Een stad die ons hart gestolen heeft……!

Een minder mooi landschap

Vandaag wacht ons de etappe naar Arles. En om heel eerlijk te zijn: Die kunnen we betitelen als de meest saaie van onze hele vakantie. Landschappelijk valt er eigenlijk niets te beleven, we rijden door een landschap dat sterke gelijkenis met de Noordoostpolder vertoont, maar dan met af en toe een wijngaard of een uitgebloeid zonnebloemenveld. Veel zeggend is dat we onderweg geen enkele foto hebben gemaakt. Dit stuk van de route is een beetje een verplicht onderdeel voor het bereiken van het eindpunt. Het fietsen gaat overigens wel makkelijk, er staat nauwelijks wind en de temperatuur is ons goed gezind.

Na enig zoeken komen we om 14.00 uur aan op de City camping van Arles. Op de camping is een zwembad waar we de rest van de middag vertoeven. En op het moment van schrijven breekt er een onweer los, geen idee hoe lang dat ons gaat lastig vallen. Eerst maar eens gaan eten…Morgen wacht de laatste etappe….!

Dagafstand 45 km
Totaal 1567 km

 

Het pauselijk paleis van Avignon

image

image