Het is ergens tussen 2 en 3 uur ‘s nachts. Getik op het tentzeil. Eerst zachtjes, maar daarna steeds indringender tot duidelijk wordt dat er een stevige regenbui over ons tentje wordt uitgestort. Bliksem, donder….  het hele setje komt langs. Dus echt lekker slapen, nee, dat komt er een uur lang niet van. Het onweer vertrekt vervolgens maar de regen zet door. Ook wanneer we opstaan tikt de regen nog op het tentzeil.

Bij het opstaan inventariseren we de gevolgen van de eerste echte regenbui op ons tentje, voor wat deze vakantie betreft. De voortent staat enigszins blank en de tent zit onder de modder. Maar de bedjes zijn droog gebleven, en uit voorzorg hadden we alle andere spullen al in onze waterdichte tassen gedaan. Kortom: De waterschade valt mee. We ruimen de kletsnatte tent op, die droogt straks wel weer als de zon misschien terug komt. Van een lekker ontbijt is geen sprake, snel proppen we in de miezerregen een broodje naar binnen. 

Fietsen langs de Lot

Wanneer we de camping afrijden miezert het nog steeds. We zetten koers langs rivier De Lot, ons richtpunt voor vandaag. Vanaf nu pakken we de oorspronkelijke Midden-Frankrijkroute weer op. Eerst passeren we ‘ons’ stadje Cahors. De weg die we moeten volgen is geen pretje want heel druk. Wanneer we het verkeersplein achter Cahors gepasseerd zijn volgt gelukkig de veel rustiger weg D8. En de omgeving……. Die is prachtig! De Lot meandert hier tussen de hoge heuvels door, en dat biedt ansichtkaart-achtige plaatjes. Kleine dorpjes liggen hoog tegen de heuvels aan geplakt. Volop chateaux met bijbehorende wijngaarden. Echt heel mooi.

En het feest wordt helemaal compleet wanneer gaandeweg de regen wegtrekt en het wolkendek openbreekt. Er was voor een groot deel van de dag regen voorspeld, maar daar komt gelukkig weinig van terecht. Sterker nog, de omstandigheden zijn nu ideaal om te fietsen. Lekker koel, met af en toe wat zon. We merken dat we daardoor bijna kinderlijk eenvoudig tegen de heuvels op fietsen die er hier wel degelijk zijn. Volop genieten, deze dag behoort tot de toppers van de vakantie. Geen moment de tijd om je te vervelen, er is steeds iets moois te bekijken of te beleven. Nooit geweten dat dit gebied zo aantrekkelijk is voor fietsers.

prachtig uitzicht op De Lot

Een dagje langer blijven

Zo kan het zijn dat we fluitend de volgende camping bereiken. Die ligt in Puy-l’évêque, ook alweer zo’n ansichtkaartstadje. Terstond besluiten we ook hier een extra dag in te lassen, we hebben tenslotte tijd zat om Bordeaux te bereiken. De tent is binnen 20 minuutjes in de zon weer volledig droog, probleem opgelost. Zo zitten we nu met een wijntje en biertje te genieten van het uitzicht. Dit nadat we een duik in De Lot hebben genomen, iets wat vanaf de camping prima kan. Morgen het plaatsje bekijken, we hebben genoeg te doen!

Dagafstand 62km
Totaal 1052km

genoeg wijnchateaux in Puy-l’Èvêque