Wanneer je veel tijd hebt, dan kun je daar ruim mee omspringen. En dat hebben we dus maar gedaan in Cahors, de plaats waar we nu kamperen. Bij aankomst zagen we al snel dat deze stad een schilderachtig oud centrum heeft. En de camping waar we nu staan is gezellig en voorzien van alle gemakken. En de zon straalt ons nog steeds tegemoet. Dus waarom zouden we hier weggaan? Daarom hebben we hier niet één maar twee daagjes bijgeboekt op camping Le Cabessut. Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

We hebben de tijd benut om het centrum van Cahors door te wandelen en te bekijken. En we namen een kijkje bij de indrukwekkende pont Valentré, een 13e eeuwse bogenbrug.

We gebruikten een fijne lunch…. en op beide avonden was het ook gezellig. De eerste avond vanwege een heel grote avondmarkt in het stadscentrum, de tweede avond vanwege een intiem concertje van een zanger/gitarist op de camping. Kortom: heerlijk de toerist gespeeld en de fiets even gelaten voor wat het is. 


Avondmarkt in Cahors

Weer op de trappers

Morgen hebben we er wel weer zin an! Dan gaat de fiets weer beklommen worden voor de reis die uiteindelijk naar Bordeaux moet leiden. De weersvoorspellingen geven opmerkelijk genoeg geen al te best beeld voor morgen. Als alles uitkomt, dan zullen we de eerste echte regendruppels van deze vakantie gaan incasseren. Hopen dat het meevalt….

Dagafstand 10km
Totaal 990km

 

En natuurlijk moet er ook nog wat aan het huishouden gedaan worden…