Het is tegen 9 uur wanneer we vandaag wakker schrikken. Oei…Het ontbijt is in dit hotel beschikbaar tot uiterlijk 09.30 uur. Dat wordt opschieten! Inderdaad schuiven we als allerlaatste gasten aan in de protserige ontbijtzaal van dit semi-chique hotel. Slaperig en wel weten we nog net voor sluitingstijd onze hap naar binnen te werken. Een beetje rommelige start van de dag?
Opnieuw zitten we tegen 10 uur op de fiets. Dat is langzamerhand de vaste tijd geworden om weg te rijden. Het scheelt vandaag dat we geen tent hoeven in te pakken, met dank aan het verblijf in het hotel. Vanavond willen we overigens wel weer ‘gewoon’ overnachten in ons vertrouwde tentje. We koersen naar de stad Kadaň, daar zijn meerdere campings beschikbaar. 

Scheuren maar…!

De rit naar Kadaň verloopt net als gisteren langs de Öhre trail, kortweg CT6. Inmiddels beginnen we iets meer te wennen aan hoe de route is opgebouwd en hoe de kaart werkt die we hebben meegenomen. Daardoor verloopt de reis prettiger dan gisteren. Een groot deel van het traject loopt over rustige weggetjes met doorgaans goed asfalt.

Op enkele stukken moeten we over drukkere wegen. Dat is minder leuk want de Tsjechen scheuren er flink op los en houden – de goeden daargelaten- weinig rekening met fietsers. Soms is het wel eng als een ongeduldige automobilist je met grof geweld inhaalt terwijl er net tegenliggers aankomen. Als fietser wordt je dan bijna de weg afgedrukt.

Gelukkig verloopt het overgrote deel lekker rustig en kunnen we genieten van fraaie uitzichten over het heuvelachtige land, dat vanachter de wolken deels beschenen wordt door een vriendelijk zonnetje. De rit is heuveltje op heuveltje af, en we merken dat we door al het gefiets van de afgelopen weken daar weinig moeite mee hebben. Getrainde kuiten?

Petra tussen de gigantische hopvelden bij Zateč, richting Kadan

Petra tussen de gigantische hopvelden bij Zateč

Heavy metal kemp

Omstreeks half vier zit de rit er op en nemen we de afslag naar de camping. Da’s nog een kilometer of 3 karren. Als we daar voor de poort arriveren bekruipt ons een vreemd gevoel… Is dit echt een leuke camping? Voor ons ligt een vrij treurig veld met langs de randen wat schrootcaravans. Het geheel maakt een verlaten indruk. Nee, hier gaan we niet staan.

Gelukkig ligt een kilometer verderop nog een autokemp. Daar aangekomen worden we nog wat depressiever. Hier kampeert werkelijk helemaal niemand. Er verblijven alleen wat mensen in enkele verlepte houten chaletjes. Bij de vervallen receptie zitten drie mannen die rechtstreeks uit de heavy metalband Rammstein lijken te zijn weggelopen. Ze hebben geen van allen erg veel zin om ons te woord te staan. Laat maar, hier zien we ons ook al niet overnachten.
 
We bekijken de mogelijkheden en zien dat we in de stad Kadaň zelf nog op de camping naast het zwembad kunnen staan. Dan maar daarheen fietsen, hetgeen ons wel op een ruime 10 extra kilometers komt te staan. Daar aangekomen zien we op een (onooglijk en ook nog bomvol) sportcomplex een somber veldje zonder enige voorziening, en met -zegge en schrijve- 1 eenzame tent….. Laat ook maar!

Naar het pension

Het centrale plein van Kadaň, behoorlijk mooi maar wel vrij doods......

Het centrale plein van Kadaň, mooi maar wel vrij doods……

De keuze is snel gemaakt: We bellen wat rond en vinden midden in de stad een betaalbaar pension. Daar zijn we nu, en dat lijkt in een meerdere opzichten een goede keuze. Want de lucht is inmiddels angstaanjagend aardedonker gekleurd en in de verte horen we al gerommel. Dat gaat plens opleveren. Beter hier dan in een tentje.
 
Morgen maken we het laatste stuk naar het keerpunt Karlovy Vary. Voor zover we weten verloopt dit traject van 50 kilometer dwars door het gebergte van Bohemen. We houden er rekening mee dat de beenspieren ernstig aan de slag moeten! Maar we hoorden ook al van andere fietsers dat het indrukkend mooi  is. We zullen zien!
 

Dagafstand 72km
Totaal 1383km