Vandaag verlaten we Kadaň en zetten koers naar ons einddoel van de westwaartse reis door Bohemen: Het kuuroord Karlovy Vary. Voordat we daar zijn zullen we ons 50 kilometers door het gebergte van Bohemen gaan begeven. Thuis hebben we deze route al bedacht, aannemend dat die langs de rivier de Öhre verloopt en dus nooit erg zwaar kan worden.
 
In Kadaň spreken we vlak voor ons vertrek een Duitstalige dame die net door dit gebied is gereden en die de route omschrijft al ‘anstrengend‘. Oké……. We zullen wel zien.
 

Fietsen langs de Öhre

Wanneer we uit Kadaň fietsen duiken we vrijwel gelijk het bergachtige gebied in. En dan gaat het er gelijk ook stevig aan toe. Heuvel op, heuvel af…. Dit is best pittig. Het fietspad dat we volgen is redelijk, maar transformeert af en toe ook in een grintweg, een weiland…..  een baggerspoor…. een steengroeve enz.. Deze route lijkt soms meer bestemd voor mountainbikers, we hebben het daardoor soms behoorlijk zwaar op onze beladen vakantiefietsjes. Op een paar korte stukken rest ons niets anders dan te gaan lopen, hier is fietsen gewoon niet mogelijk.

Dit parcours voelt pittiger aan dan De Harz waar we onze eerste heuvelmeters in deze vakantie maakten. Maar de beloning is enorm, want wat is dit gebied fenomenaal mooi! Wat ons betreft zijn dit de meest indrukwekkende kilometers van de vakantie geweest; we kijken uit over weidse berggebieden, stille dalen en een rivier die zich daar in alle rust doorheen kronkelt. Geen auto’s, geen drukke steden, maar rust en ruimte. Prachtig!

Prachtige vergezichten langs rivier De Ohre in Tsjechie

Prachtige vergezichten langs rivier De Ohre

Tussen de middag stoppen we even met fietsen en picknicken we bovenop een heuvel met uitzicht. Ondertussen zetten we de tent op. Niet om te kamperen, maar om de nog kletsnatte tent in het zonnetje te laten drogen. We vermoeden dat we de komende dagen niet aan kamperen gaan toekomen, vandaar. 
 

Kamperen in de vrije ruimte, langs rivier de Ohre in Tsjechie

Kamperen in de vrije ruimte

In Karlovy Vary

Daarna vervolgen we onze reis naar Karlovy. We moeten hard werken op de heuvels maar de beloning blijft steeds groot. Vlak voor het einddoel krijgen we nogmaals een hele lange klim te verwerken terwijl de zon er nu goed op staat. Da’s wel even doorbijten, maar daarna krijgen we heuvelafwaarts een langdurige ‘free ride’ kado naar Karlovy Vary. In deze stad hadden we al via Internet een pension geboekt dat we nu met behulp van Google Maps snel weten te vinden. Op weg naar het hotel zien we dat Karlovy een fraai centrum heeft, dus ter plekke besluiten we om ons verblijf hier met een dag te verlengen. Een rustdagje dus! Dat geeft ons de kans dit kuuroord beter te bekijken en weer wat energie op te doen voor het vervolg naar Praag. 

Dagafstand 50km
Totaal 1433km

Genieten langs rivier de Ohre in Tsjechie