Wie heeft er wel eens een biertje aangeboden gekregen bij de grensovergang? Wij nog niet eerder, maar vandaag wel. Precies op de grens van Oostenrijk en Duitsland worden we door een groepje langs de kant slempende wielrenners tot de orde geroepen. “Héééé, eerst bier!” Een waar woord. Zo kan het gebeuren dat we met een beugelfles in de hand Duitsland verlaten.20150801_133117

Nadat we vanochtend de camping verlaten is Passau ons eerste reisdoel. Dit is een behoorlijk grote stad met een mooi oud centrum. Wat wij niet weten is dat Passau ook een enorme toeristische trekpleister is. Ongekend! Hordes toeristen worden vanaf de hotelboten aan de kade rond geleid langs de bezienswaardigheden van de stad.  Reisleid(st)ers dragen voor hun talrijke groepen herkenningsbordjes als 37C of 51D. Goeie genade…..

2015-08-02 21.16.15

We fietsen een snel rondje langs de trekpleisters van Passau en vervolgen onze tocht langs de Donau. Tot aan het dorpje Obernzell volgt ons fietspad de bundesstrasse, iets dat door het voorbij razende verkeer toch minder leuk blijft. Daarna  kiest het fietspad een veel rustiger weg langs de Donau; alleen wat bestemmingsverkeer komt hier langs, verder is het heel rustig. We genieten van de steeds mooier wordende omgeving. Na enige tijd volgt de grens tussen Duitsland en Oostenrijk die overigens niet veel voorstelt. Een piepklein waterstroompje markeert min of meer de overgang. 

20150801_132739

Steeds mooier

Het stuk van de Donau wat na de grens volgt is ronduit prachtig. Beboste steile hellingen vormen zowat een kloof waar de Donau doorheen meandert. Ons fietspad volgt voor een deel wat hellingen, da’s wel zwaar fietsen maar het levert wel heeeel mooie uitzichten op. Halverwege de middag komen we dan aan bij de camping die in het gebied ‘Donau Schlinge‘ ligt. Deze bijnaam verdient het gebied aan het het feit dat de Donau hier een soort 180 graden slinger maakt. Dat maakt de omgeving extra mooi. Waar je ook kijkt: overal natuur, beboste hellingen en haast geen bebouwing of drukte. Vanaf ons plekkie hebben we een vrij uitzicht op al dit schoons. Af en toe poekelt er een hotelschip met senioren langs, voor de rest is er volmaakte rust. Mooi hoor!

IMG-20150802-WA0000

Morgen zetten we onze reis voort richting Wenen. We gaan dan in ieder geval Linz passeren. Wellicht dat we op de volgende camping ook weer het Italiaanse gezin ontmoeten dat we nu al 3 keer op rij op voorgaande campings tegenkwamen. Vanmiddag was de herkenning zo groot dat het gezin vrolijk zwaaiend de camping op kwam rijden 🙂

Dagafstand 58 km
Totaal 1349 km