Vandaag even géén fietsen. Een heuse rustdag dus. We kamperen in een schitterende omgeving, midden tussen de hoogste  Zwitserse bergtoppen, de lucht is blauw, we verblijven op een levendige camping, we hebben tijd zat om ons einddoel te bereiken… Meer dan genoeg argumenten om er even ons gemak van te nemen!

Tijd voor een uitstapje. Gisteren zijn we bij aankomst in St. Moritz direct doorgereden naar onze eindbestemming, de camping in Silvaplana. Het lijkt ons bij nader inzien toch wel leuk om de stad voor ‘the rich and the famous’ nog wat beter te bekijken. Daarom stappen we op het fietsje om terug te rijden naar het mondaine St.Moritz. We hangen er een middagje rond, en da’s best leuk. We vergapen ons aan de overdadig luxueuze hotels en de onbetaalbare winkels in het kleine centrum. St. Moritz is schilderachtig gelegen aan een staalblauw bergmeer en biedt allerhande luxe faciliteiten voor de wintersport.

Maserati’s en Rolls Royces

De rijken der aarde kiezen al decennia lang voor dit Alpenstadje. We lezen dat o.a. de familie Heineken en Melania Trump hier regelmatig resideren, samen met andere miljonairs. Op de parkeerplaatsen zien we hier en daar auto’s die je maar zelden ziet, zoals Maserati’s, Rolls Royces en andere idioot dure automerken. Een apart sfeertje, zo’n stad…… Maar of we nou jaloers moeten zijn…? Wij eten op een bankje in ieder geval lekkere broodjes van de Coop ? en kijken naar alles wat langs paradeert.

Aan het eind van de middag gaan we terug naar de camping en ontdekken een heel gezellig terras dat voornamelijk bevolkt wordt door kite surfers. Zoals gisteren al verteld staat de camping er mee afgestampt. Die hebben vandaag bitter weinig te doen gehad, want de ‘ Malajo wind’ die steevast strak over het meer waait en voor ideale omstandigheden zorgt is er vandaag niet. Best grappig om even een paar uurtjes op te gaan in dit cultuurtje van jonge, sportieve en modieuze mensen. Daar zitten ‘Opa en Oma’ dan…… ? Maar we hoeven ons niet te schamen. Wij hebben ruim 1200 kilometers gefietst, dat is ook niet slecht!

Morgen weer verder

De avond vullen we met de bereiding van een hapje eten en wat lezen. Twee keer moeten we voor een kortstondige regenbui even schuilen. Het weer in de Alpen is echt anders. Voor het eerst in drie weken dragen we ’s avonds een lange  broek en een vest, het wordt hier echt fris.

Morgen gaan we verder en hopen we dan toch echt Italië te bereiken. Opnieuw een mijlpaal, want dat hebben we op de fiets nog nooit gedaan. Land nr.9, here we come!

Dagafstand 18km
Totaal 1240km