imageDag lieve mensen… Daar zijn we weer, en ditmaal via een fatsoenlijke Internetverbinding. De afgelopen twee dagen bevonden we ons op plekken waar Internet ternauwernood verkrijgbaar was, vandaar dat er niet meer dan alleen een verhaaltje geupload kon worden. Vandaag beschikken we gelukkig over een redelijke verbinding, vandaar dat ik ook de voorgaande dagen alsnog van foto’s heb kunnen voorzien. Neem gerust alsnog een kijkje. En trouwens: Is het je al opgevallen dat- wanneer je op een foto klikt/drukt- je een grote uitvoering van die foto te zien krijgt?

Vandaag hebben we vanuit Thoirette onze Koninginnenrit vervolgd naar Chazey sur Ain. Vanaf de verlaten camping hebben we nog zo’n 20 kilometer door de Gorge van de l’Ain gereden. Wat een prachtige natuur, echt indrukwekkend. Onbegrijpelijk dat dit geen toeristische attractie van formaat is; de weg langs de rivier is nu vrijwel uitgestorven (hetgeen voor fietsers natuurlijk wel een feestje is). Je hoort alleen maar vogels, geklater van watervallen en verder niets….. heel bijzonder!

image

 

Bij het plaatsje Poncin verlaten we de Gorge. Dat is zichtbaar, de bergen die de rivier steeds begrensden wijken nu waardoor het dal van de Ain breder wordt. Hierdoor is het landschap wat minder sensationeel maar het fietsen op de vlakke wegen wordt er wel een stuk makkelijker door. Op de achtergrond zien we nu de machtige bergen van de Rhône Alpen, gelukkig hoeven we daar niet overheen!

In Pont de L’ain houden we een picknick langs de rivier, daarna rijden we de resterende kilometers weg. Vanaf dat moment breekt de lucht -die tot dan toe zwaar bewolkt was- open en brandt de zon er stevig op los. Het is overigens leuk om te zien dat de dorpjes die we passeren steeds meer Zuid-Franse trekken krijgen. Rond 15.00 uur bereiken we ons einddoel, het dorpje Chazey sur Ain. Voor de kenners: We zitten nu op de hoogte van Lyon. Hier hebben we een simpel hotelletje geboekt. Liever wilden we gaan kamperen maar dan resteerden er nog zo’n 30 extra fietskilometers, en daar hadden we geen zin in.

Ons hotelletje in Chazey sur Ain, boven het dorpscafé

Ons hotelletje in Chazey sur Ain, boven het dorpscafé

Inmiddels hebben we gegeten en is de avond gevallen. Morgen laten we Lyon achter ons en passeren we de Rhône. Ook wachten er enkele stevige hellingen. Vandaar dat we vroeg op pad willen gaan.

 

Dagafstand 64 km
Totaal 1226 km

 

image