Vanochtend zijn we vroeg opgestaan. Dat heeft een reden: Vandaag belooft het een warme dag te worden terwijl er enkele forse hellingen op ons wachten. We willen de hitte voor zijn en zitten al om 08.00 uur op de fiets. Het eerste stuk is nog makkelijk fietsen. We peddelen door het brede dal van de Ain en de Rhône. Dat is vrijwel vlak en daardoor landschappelijk ook wel een beetje saai na al dat fraais van de voorgaande dagen.

image

Wat je ook merkt is dat het drukker begint te worden. Meer grotere plaatsen waar we door fietsen, meer verkeer, drukkere wegen. Ondanks dat we met een bocht van 30 kilometer om Lyon heen fietsen is de aanwezigheid van Frankrijks 2e grootste stad toch voelbaar. Ver weg op de heuvels zie je bijna dreigend de grootse flatgebouwen van deze stad liggen.

We passeren al vroeg in de ochtend de Rhône. Even een foto maken, want dit is toch weer even zo’n momentje. Direct aansluitend rijden we het departement van de Isere in. Dat voelt best wel gek aan… In dit gebied hebben we al dikwijls met de caravan vakantie gevierd, en nu zijn we er helemaal naar toe gefietst! Die punten van herkenning zullen de komende dagen nog wel meer gaan volgen.

Na enkele kilometers verlaten we het brede dal van de Rhône. En dat zullen we weten ook, want direct krijgen we een lading stevige heuvels te verwerken. 6%, 8%, zelfs 10%, maar die laatste doen we lopend want hier met is met volle bepakking niet tegenop te komen. We legen de ene na de andere bidon met water maar merken tot onze tevredenheid dat we dit klimwerk wel aankunnen. Oefening baart kunst!

image

Om 14.00 uur hebben we bijna 60 kilometer gefietst en is het in deze warmte wel weer mooi geweest. We stoppen bij een nette camping in Meyrieu les Etangs. Op de camping bevindt zich ook mooi terras/ restaurant en hedenavond is er een groots jeu de boules concours, dus dat komt wel goed. Morgen weer verder!

 

Dagafstand 58 km
Totaal 1284 km