En eindelijk, daar is-ie dan, de zon….. Bij het opstaan in ons hotelletje is duidelijk dat dit een goede ‘fietsweerdag’ gaat worden. Half bewolkt, 25 graden en een zacht windje: We zijn er klaar voor! Het reisdoel van vandaag is Thoirette, een gehuchtje midden in de Gorge van rivier de L’Ain. Als het goed is zit daar een gemeentecamping, alhoewel het Internet daar nogal vaag over is. Nou ja, we zien wel.

image

Al na enkele kilometers belanden we in een spectaculair mooi natuurgebied. We fietsen eerst flink omhoog en worden beloond met prachtige vergezichten.Na enige tijd bereiken we zelfs het hoogste punt van de route, hoger dan hier zal de gehele Groene Weg niet meer komen. Nu zien we ook pas in wat voor geweldig mooi natuurgebied we ons bevinden, gisteren werd ons dat zicht door de dichte mist volledig ontnomen. We fietsen langs het stuwmeer van Vouglans, het 2e grootste meer van Frankrijk. Langzaam maar zeker komen de bergen langs rivier De L’Ain meer naar elkaar toe en fietsen we zo de Gorge (kloof) in. Indrukwekkend, dit is beslist de Koninginnenrit van de vakantie tot nu toe.

Aangekomen in Thoirette zien we dat dit dorpje meer behelst dan waar we op gerekend hebben. We namen uit veiligheid al levensmiddelen vanuit de vorige overnachtingsplaats mee, maar dat blijkt overbodig. Naast een bakker en een hotel zit hier ook een keurige supermarkt. Thoirette timmert met zijn 241 inwoners aan de weg! Dat wil zeggen, op veel punten behalve voor wat de gemeentecamping betreft, want deze staat leeg en wordt niet meer geëxploiteerd. Da’s even een tegenvaller, want we hebben lang genoeg gefietst en willen hier wel graag blijven. Op het raam van het verlaten beheerdershuisje hangt een mededeling dat kamperen toch is toegestaan, en dat men gratis gebruik mag maken van het wel behoorlijk verlepte toiletgebouw. We checken het gebouw, en alles blijkt nog keurig te werken. Omdat de doornatte tent ook wel eens aan een dagje drogen toe is besluiten we toch te blijven. Da’s weer eens een nieuw record, een overnachting voor 0 euro 🙂

image

Morgen vervolgen we onze tocht door de kloof. Voor nu gaan we genieten van een schitterend uitzicht vanaf een verlaten camping. En by the way: we zitten nu op een weergaloos mooi terras dat uitzicht biedt over de Ain en alle bergen… met een biertje en een wijntje…Bon soir!

 

Dagafstand 50 km
Totaal 1162 km

 

 

Voor de oplettende kijker: Petra zit op het terras dat zo fraai boven het water hangt

Voor de oplettende kijker: Petra zit op het terras dat zo fraai boven het water hangt

 

image

 

image