Bij het krieken van de dag komt uit waar we al voor vreesden: Het regent nog steeds…. We besluiten vandaag wel te gaan fietsen maar de etappe kort te houden. Na een afgemeten ontbijt in Hotel de Paris ( dat sterke overeenkomsten vertoont met Fawlty Towers) hijsen we ons in het regenpak en gaan weer op de pedalen.

imageDirect na Poligny krijgen we de langste helling van de hele vakantie om de oren. Met één continue stijging van 4,6 kilometer lengte rijden we ons uit het dal waarin Poligny ligt. Die klim gaat ons goed af. We hebben meer last van onze warme regenkleding dan van overbelaste spieren. Bovenaan de Col maken we een ‘selfie’ om maar aan te tonen dat we er nog fris en fruitig bijstaan :-))

Na deze klim volgt een golvend landschap dat bij helder en zonnig weer ongetwijfeld prachtige uitzichten zal bieden. Helaas rijden wij door een voortdurende potdichte regenmist waardoor we geen 25 meter ver kunnen kijken en uit veiligheid zelfs onze fietsverlichting aanzetten. Wel jammer, want diverse borden langs de weg die verwijzen naar ‘points de belle vue‘ zijn voor ons dus zinloos.

Op weg naar Pont de Poitte

Natuurlijk zijn er ook prettige zaken over deze dag te melden. Zo hadden we gisteren al gemerkt dat we eindelijk een gebied zijn binnengereden waar voor toeristen wat gezelligheid te vinden is. Bijna elk dorpje heeft nu zomaar een café (dat nog open is ook) en we zien onderweg meerdere restaurants (die ook gewoon open zijn). Rond etenstijd besluiten we daar maar eens goed gebruik van te maken. In plaats van met een broodje in de miezerregen weg te kwijnen trakteren we onszelf op een lekker menu in een gezellig restaurant. Een prima 3-gangenmenu voor 13 euro, waar kom je dat nog tegen…?

image

Omstreeks 14.00 uur zit ons ritje er op. We komen aan in Pont de Poitte alwaar we een prima eenvoudig hotelletje vinden. De camping slaan we in deze regen maar even over. Triest om de vele campings hier in de omgeving te zien die hartstikke vol staan met ‘verzopen’ Nederlanders. Het is hier sowieso een Nederlandse enclave, onderweg kwamen we vrijwel uitsluitend Nederlandse auto’s tegen.

We sluiten af met nog meer positief nieuws: Vanaf morgen gaat de zon weer schijnen en zal dat ook de dagen daarna blijven doen. Morgen hopen we dus weer een overnachting op de camping te kunnen maken.

Dagafstand 35 km
Totaal 1112 km

2014-07-22 19.52.44