We worden vandaag op tijd uit ons bedje gehaald door een vriendelijk zonnetje dat zorgt voor een razendsnelle temperatuurstijging in de tent. Daardoor kan het gebeuren dat Petra al zeer op tijd in de rij bij de bakkerswagen kan aansluiten voor wat brood, een croissantje en een eitje. Een mooie start van de dag!

In de rij bij de bakkerskar op camping Konigstein

In de rij bij de bakkerskar

Vandaag gaan we de grens van Duitsland met Tsjechië passeren. Over een kilometer of 15 na onze camping in Königstein zal dat al het geval zijn. Eerst volgen we de Elbe nog tot aan de grens; daarna doen we hetzelfde in Tsjechië, maar vanaf daar heet dezelfde rivier ineens De Labe

Prachtige omgeving

Gisteren sprak ik -landschappelijk gezien- al over een Koninginnenrit. Vandaag kan dan de boeken in als een Koninginnen+rit. Wat een prachtige omgeving! De hellingen lijken nog steiler en ruiger dan gisteren; het Tsjechische deel noemt men niet voor niets een ‘canyon’. Beboste hellingen, kleurige huisjes, indrukwekkende bergwanden, een mooie rivier… Wat wil een mens nog meer?

Tegen een uurtje of 12 bereiken we de grens. Tijd voor een fotomomentje, we zijn tenslotte toch weer heel Duitsland door gecrosst 🙂 .
 

Bij de grens van Tsjechië en Duitsland

Bij de grens van Tsjechië en Duitsland

Kamperen onder de snelweg

Daarna vervolgen we onze weg naar de eerste grotere plaats, Dečin. Hier halen we eerst wat Tsjechische Kronen uit de muur, want met euro’s kom je hier net ver. Aansluitend proberen we de kaart van een  naastgelegen restaurant te begrijpen, wat onbegonnen werk is. Daar moeten we ons later nog maar even over buigen. We besluiten eerst naar de camping te gaan om van daaruit iets te verzinnen voor het middagmaal.

We fietsen nog 2 kilometers door en komen bij de camping van Dečin, die wat ons betreft gelijk alle diepterecords verbreekt. Deze afwerkplek ligt letterlijk recht onder een druk verkeersplein. Dit is een plek waar je nooit een camping zou bedenken,en die bovendien geen enkele faciliteit lijkt te bezitten. Hoe verzin je het, een kampeerplaats recht onder het Prins Clausplein? Het lijkt ons in ieder geval geen goed plan om hier te overnachten terwijl de auto’s boven je langs razen. 
 

De 'camping' van Dečin

De ‘camping’ van Dečin

We besluiten door te tuffen naar Nebočady waar een ‘kemp‘ bij een hotel moet liggen. Daar aangekomen blijkt ons besluit een schot in de roos; hier ligt een rustig gelegen camping met een gloednieuw zwembad en een fraai terras. En bovendien treedt er ’s avonds een fijne popband op ter ere van de 50e verjaardag van de eigenaar. Hoppa!

camping kemp formule in nebocady

Da’s beter kamperen dan onder het verkeersplein 🙂

Zo hebben we onze eerste schreden gezet in Tsjechië. Inmiddels hebben we al wat eerste woorden van de menukaart geleerd. Belangrijk, wat met het prijsniveau in dit land zullen we waarschijnlijk niet heel veel zelf gaan koken!

Dagafstand 40km
Totaal 1204km