Vandaag is het tropenrooster van toepassing. Dat betekent dat we een kort stukje fietsen en vroegtijdig stoppen. Reisdoel voor deze dag is Arborn, een plaatsje in het Zwitserse deel van de Bodensee. En de reis er naar toe is kort maar willen we toch met de trein maken. Vandaag even geen gezwoeg in de volle zon!

Gisteren zijn we  enigszins de ‘Man met de Hamer’ tegengekomen. De warmte deed ons toen echt de das om, en voor vandaag worden er identieke weersomstandigheden voorspeld. We hebben er geen zin in om opnieuw tot het randje te gaan, dus huppeteee… op naar de trein. Dan hebben we dat ook maar weer eens meegemaakt in Zwitserland. Het station van Frauenfeld ligt recht tegenover ons hotel (dat was trouwens wel merkbaar tijdens onze nachtrust). Daar aangekomen informeert Petra naar de manier om aan de vereiste kaartjes te komen en wordt terstond door een ijverige medewerkster van het spoorbedrijf onthaald op een stevige privécursus ‘ kaartjes aanschaffen’. Pittig volkje, die Zwitsers 😕 

De treinreis die volgt is een ABC-tje, we zijn in ‘no time’ in Romanshorn, het einddoel van onze rit. Het meest zware deel is nog om onze volgepakte fietsen in- en uit de trein te hijsen. Aangekomen in Romanshorn volgen we de fietsroute naar Arborn, slechts een paar kilometers verderop gelegen.

Eerste blik op de Bodensee, vanaf de camping in Arborn

Eerste blik op de Bodensee, vanaf de camping in Arborn

Fietsen rond de Bodensee

Op het fietspad naar Arborn merken we al heel snel hoe razend populair het fietsen rond de Bodensee is. Op de paar kilometers die we hier rijden komen we meer fietsers tegen dan op alle voorgaande 1000 kilometers. Vooral veel gezinnetjes met heel kleine kinderen blijken dit een ideale actieve vakantie te vinden. Ook op de camping waar we nu staan is het een drukte van belang met alle kleutertjes die de boel op stelten zetten. Leuk hoor!

Door de treinreis zijn we al om 12.00 uur op camping Buchhorn. Dat komt mooi uit, want doordat we op tijd zijn is het nog nog enigszins rustig en kunnen we een mooi plekje uitkiezen. Na ons kampementje opgebouwd te hebben verblijven we de gehele middag aan de rand van de Bodensee, lekker onder de schaduw van de bomen. We voeren geen klap uit, en da’s ook wel eens prettig. Aan het einde van de middag fietsen we nog naar het dorpje voor een biertje, daarna halen we boodschapjes en koken we  voor de verandering weer eens bij de tent. Beste gezellig, zo midden tussen de talloze tentjes en kamperende mensen. Dit met uitzicht op de staalblauwe Bodensee en, op de achtergrond, de duidelijk zichtbare Alpen van het Voralgebergte. Wat wil een mens nog meer?

 

Morgen naar Oostenrijk

Morgen gaan we weer fietsen. We hopen na 50 kilometers in Oostenrijk te zijn en daar te kamperen in Feldkirch. Misschien helpt het weer nu een beetje mee want er wordt een bewolkte dag met een spatje regen voorspeld. Best wel eens een keertje lekker!

Wat is het? Een zak met plasma? Neeeeee…. zo ziet kaas er uit na een dagje warmte.. 🙂

Dagafstand 18km
Totaal 1051km