En zo kan het gebeuren dat we op dag 14 weer de route van de dag daarvoor rijden. Rechtsomkeert. Maar nu wel met heel aardig weer, in tegenstelling tot gisteren toen we alleen maar regen om de oren kregen. En vandaag geen lekke banden, dat scheelt ook?

Zoals we gisteren besloten wordt vandaag de weg terug ingezet. Reisdoel is de plaats Gien, waar we op de heenweg al een leuke camping hebben gezien. Kamperen lijkt er vandaag weer in te zitten, want de voorspellingen geven een overwegend droge dag aan. En met af en toe zelfs een zonnetje en de wind half in de rug verloopt deze fietsdag heel makkelijk. 

Opnieuw…..

Is het vervelend dezelfde route weer opnieuw te doen…? Nee, eigenlijk niet. Door de omgekeerde rijrichting zie je weer nieuwe dingen onderweg, en bovendien biedt de wereld een heel ander aanzicht wanneer de zon schijnt. En zoals gesteld: Die zon hadden we gisteren bepaald niet.

We komen bijtijds aan in de plaats Gien, waar inderdaad een heel leuke camping ‘ Au Bord Du Loire’ ligt. We kiezen een mooi plekje uit en bouwen eindelijk weer eens ons kampementje op. Dat voelt goed!  We doen boodschappen zodat we zelf een hapje bij de tent kunnen koken, maar dat plan valt helaas een beetje in het water. Want precies tegen etenstijd komt er toch wat miezerregen naar beneden. We melden ons daarom bij het campingrestaurant waar we van een smakelijke Italiaanse hap genieten.

Morgen weer verder, opnieuw over een traject dat we al eerder gefietst hebben. We hopen dan in de buurt van Orleans te komen. Vanaf daar biedt het routeboekje ons de kans om andere wegen te kiezen dan degene die we op de heenreis deden. Komt goed!

Uw correspondent werkt de website bij…

Dagafstand 60km
Totaal 635km

de fietskampeerder

Nu we toch zo terugfietsen en daar wat minder over kunnen vertellen is het misschien wel aardig om iets over fietsvakanties in het algemeen te vertellen. Laten we er eens een willekeurig  onderwerp uitpikken dat we wat nader uitdiepen. Wat zijn de zaken waar een fietskampeerder mee te maken krijgt?

Toiletpapier

Voor hen die nog nooit ge-vakantiefietst hebben zal het misschien niet een heel groot onderwerp zijn….. Maar knap lastig kan het wel zijn. Gebrek aan toiletpapier. 

Ga uit van de gedachte dat we weinig ruimte in onze fietstassen hebben. Dus over elk item dat je meeneemt moet zijn nagedacht. Heb ik het echt nodig? Of kan ik toch zonder…..En is er ook een lichtgewicht uitvoering, of iets in een kleiner formaat? Dat soort vragen stel je jezelf wanneer je thuis de tassen voor de vakantie aan het vullen bent. Een probleem is dan dus toiletpapier.  Het heeft veel volume, er kan dus géén gezinspak met 12 rollen mee. Eén rol is de max. Hoe vul je dat onderweg aan? 

We hebben in de loop der jaren de volgen strategieën ontwikkeld:

  1. De camping heeft toiletpapier ter gebruik hangen. Da’s luxe. Lang niet elke camping doet dit ( zeker niet in Frankrijk). Maar wanneer wel, dan ben je voor even gered.
  2. Kampeerders laten een aangebroken rol in de wasruimte achter. Ah fijn, dankuwel!
  3. Een rol jatten in een hotel. Vaak staan er reserverollen. Neem er eentje mee. Niet heel netjes, maar nood breekt wetten.
  4. Bietsen 1: Knoop een vriendschappelijk gesprek met een bezitter van een camper aan ( die heeft vaak enorme voorraden bij zich), en kaart na verloop van tijd heel onschuldig het onderwerp ‘toiletpapier’ aan. Tien tegen een dat men een rol aanbiedt. Dank!
  5. Bietsen 2: De directe aanpak. Vraag aan een medekampeerder of je een rol tegen betaling kunt overnemen. Vrijwel niemand zal het afwijzen, en ook niemand zal er geld voor vragen. Opnieuw dank!
  6. Ruilen: Er zit altijd wel iets in je tassen dat je met een medekampeerder kunt ruilen. Jij een pak koek, ik een pleerol.
  7. Supermarkt. In het uiterste geval koop je een pak in de supermarkt. Zo klein mogelijk, liefst een pak van 4. Twee rollen pers je in de tassen zodat je weer even voort kunt, de andere twee stel je ter beschikking van medekampeerders.

Tot zover het inkijkje in het het leven van een fietskampeerder. Soms even wat gegoochel. Maar leuk is het wel.?