Wakker worden in een hotel….. We zijn het al een tijdje niet meer gewend. Omstreeks 08.30 uur schuiven we aan voor een fijn ontbijt, en een klein uurtje later zitten we weer op de fiets. Als het goed is zijn de weersgoden ons vandaag iets gunstiger gezind. Waar het gisteren nog 38 graden werd zal -wanneer we het weerbericht mogen geloven- de thermometer vandaag blijven steken op een heerlijke 25 graden. 

Die voorspelling blijkt te kloppen. De zon gaat deels schuil achter de wolken, er staat een koel windje en daardoor is het echt lekker fietsen. Het mildere weer is ook fijn omdat er een aantal hellinkjes op het menu staan. Niets indrukwekkends hoor, maar als de zon er met 37 graden op brandt voelt zoiets gelijk heel anders aan.

20150723_105601

Alles bij elkaar hebben we een niet zo lange, maar wel heel mooie etappe. Door de heuvels die we opfietsen krijgen we mooie uitzichten op het Bayerische landschap, en de langgerekte afdalingen die daarop volgen zijn prettig. We fietsen door een mooi en rustig landschap, met verstilde Märklin dorpjes en uitgestrekte weiden.

20150723_112024

Het eindpunt van vandaag ligt op 48 kilometer nabij het dorpje Rothenburg. We fietsen vandaag ook wat korter omdat René behoorlijke last van zijn enkel heeft. Na een prik van een onbekend insect is die enkel dubbeldik en donkerroodkleurig geworden, en dat nu al 3 dagen lang. Tijd voor een beetje rust en een bezoek aan de apotheek 🙁

Nadat we ons gesetteld hebben op de camping wandelen we aan het eind van de middag via een steil bergpad naar Rothenburg. Wat we daar zien verrast ons enorm. Rothenburg blijkt zo’n beetje DE toeristische trekpleister van de streek te zijn. Dit dorp is met zijn oude stadsmuren, stadspoorten, vakwerkhuizen en vele toeristenwinkels blijkbaar niet te missen voor massa’s Amerikaanse en Aziatische toeristen. Ongelofelijk, alsof je ineens in Parijs loopt. Een groot deel van alle winkelsigning is  zelfs in Aziatisch opgeschreven, en Amerikanen krijgen 10%  korting op hun aankopen 🙂 Ach ja…..

20150723_173201

We lezen in de folder dat Rothenburg in de winter heel bekend staat om z’n kerstmarkt, iets wat we ons heel goed kunnen voorstellen. Alsof Charles Dickens dit dorpje zelf heeft gebouwd…. Met wat sneeuw d’r bij moet het hier heel idyllisch zijn. Wij vinden het in ieder geval allemaal erg leuk, eten en drinken bij een leuk restaurantje en dalen later op de avond weer af naar onze camping in Detwang. Morgen weer verder!

Dagafstand 48km
Totaal 860km