De zon komt op, de lucht is blauw…..deze dag worden we al vroeg uit ons tentje gebrand……het nadeel van een (overigens erg mooie) plek zonder schaduw. Zo kan het gebeuren dat we vandaag al vóór negenen op de fiets zitten. En dat op zichzelf komt goed uit want de weergoden voorspellen vandaag zeer warm weer terwijl we uitgerekend nu de etappe met relatief veel klimwerk voor de boeg hebben. We zullen van de Main naar het dal van de Tauber oversteken, en daarvoor moeten we stevig heuveltje op…..! Het eerste stuk vanaf de camping is landschappelijk gelijk mooi. We zien hoge heuvels en uitgestrekte korenvelden, terwijl er hier ook veel fruitbomen (appels, peren, pruimen) te vinden zijn.

Vele vakwerkhuizen in het fraaie stadje Miltenberg

Vele vakwerkhuizen in het fraaie stadje Miltenberg

Na zo’n 13 kilometer belanden we in het dorpje Miltenberg dat gelijk een pareltje aan de Main blijkt te zijn. Prachtige oude vakwerkhuisjes en een intiem oud centrum zorgen er voor dat we hier langer dan gebruikelijk blijven hangen om onze ogen de kost te geven.

De temperatuur en de weg stijgen

Ook veel te genieten valt er direct na Miltenberg, wanneer we het dal van de rivier ‘de Erfa’ in fietsen. Mooie steile hellingen, veel groen, geen verkeer… het lijkt alsof de wereld van ons is. Heel mooi. De overgang nadat we aansluitend het dorpje Eichenbühl hebben bereikt is wel groot, want vanaf hier moeten we een stuk van bijna 10 kilometer over de Bundesstrasse fietsen. Gelukkig is het niet zo druk op deze weg, maar je voelt je niet echt veilig als er weer een grote truck full speed langs je heen sjeest. Kleine bijkomstigheid is dat de weg doorlopend stijgt, alles bij elkaar fietsen we op bijna 20 kilometer licht hellende weg. Als je dat dan weer optelt bij de als maar stijgende temperatuur die ondertussen al op 30 graden uitkomt…..

Wanneer we tegen 12.30 uur in Hardheim aankomen en plaatsnemen in konditorei van de lokale bakker lijkt het of alle inspanning er in 1 keer uit komt zetten. We zweten alsof wij net uit de sauna komen. Rond de stoel van René ligt daadwerkelijk een plasje transpiratie op de grond, afkomstig van… ja, wat niet eigenlijk? Als we na de pitstop verder fietsen is de warmte opgelopen tot 33 graden, terwijl we nog een vrij heftige heuvel tegoed hebben. We doen ons best, terwijl we (ironisch genoeg) langs een kruisweg fietsen. Bovenaan gekomen is het leed enigszins geleden; vanaf hier mogen we ons lange tijd naar beneden laten suizen. Heerlijk!

PSX_20150722_214617

Geen camping maar hotel

Ons eindpunt ligt vandaag in Bad Mergentheim, een iets grotere bezienswaardige plaats in Franken, de streek waar we nu door heen fietsen. De temperatuur is inmiddels opgelopen tot 37 graden, hier kunnen we niet meer in de felle zon bij fietsen. We besluiten daarom onszelf te verwennen met een hotelkamer i.p.v. nog eens 5 kilometer bergopwaarts te moeten fietsen naar de camping.

Zo kan het vanavond zijn dat we na 8 dagen kamperen op 7 verschillende campings ineens de luxe mogen proeven van een goed bed, een eigen badkamer en een ontbijt dat morgen voor ons klaar staat…. super! We gaan nu eten en daarna een flinke ruk slapen… Servus!

Dagafstand 75km
Totaal 812km
Bad Mergentheim

Bad Mergentheim