imageHebben we het al over de zon gehad? Het weer kwam op deze website al vaak genoeg ter sprake. Maar dan ging het telkens over regen. Met name in het Duitse deel van onze tocht werden we geconfronteerd met overvloedige hoos. Maar langzamerhand kwam er een kentering, en vanaf vandaag is de zomer knetterend losgebroken. Waren de twee voorgaande dagen perfecte fietsdagen (wat zon, wat wolken), vanaf vandaag is het drastisch anders bij onze tocht naar Charmes.

De lucht is strakblauw en de zon schijnt er ongenadig op los. Omstreeks 10 uur in de morgen geeft de thermometer al 27 graden aan. Dit geeft fietsen weer een andere dimensie….

Het landschap wordt door al die zonneschijn nog mooier. Kleuren gaan meer spreken en de blauwe hemel vervolmaakt het decor. Maar het fietsen wordt ook lastiger. De zon brandt er op los terwijl het vrijwel windstil is. De heuveltjes liggen nu toch wel wat zwaarder op de maag dan anders. Gelukkig hebben we voor vandaag al voorzien in een korte route van 40 kilometer. En deze afstand is echt geen probleem, want omstreeks 13 .00 uur komen we al aan op de stadscamping van Charmes. Los van twee echt langdurige hellingen (nooit geweten dat je zoveel zweet binnen korte tijd kunt produceren) valt het gehobbel van de route dus mee.
image

Op zoek naar schaduw

De rest van de middag brengen we in de schaduw van de bomen door. De temperatuur loopt moeiteloos op tot 30 graden. Later op de middag bekijken we Charmes nog even; daarna wordt het gezellig op het terrasje van de camping. Er komen aardig wat vakantiefietsers op deze camping terecht waarvan een deel ook dezelfde route als ons volgt. Bij een biertje en een wijntje valt er dan heel wat bij te praten. ’s Avonds gaat Petra weer los op haar 1-pits gasfornuis en maakt een prima maaltijd.

image

We bereiken het departement Vogezen….. Het wordt al heel wat…!

Voor hen die zo langzamerhand geen idee meer hebben waar we zitten… hier een klein hulpmiddel. Zie onderstaand kaartje. We bevinden ons sinds vandaag officieel in de Vogezen.
Morgen wordt het nog warmer, we hebben daarom besloten om extra vroeg op te staan om de warmte voor te blijven. Kijken of dat gaat lukken…

Dagafstand 38 km
Totaal 817 km