Vandaag reizen we  langs de Inn door naar de laatste stopplaats in Oostenrijk, te weten het dorpje Kufstein. We willen graag genoeg tijd overhouden om daar een kijkje nemen, dus houden de afstand vandaag beperkt zodat we ruimte hebben om de toerist uit te hangen.

De zon is vandaag weer terug en dat maakt de tocht een stukje vrolijker dan gisteren. We blijven ook meer op afstand van de drukke snelweg naar Salzburg/ München, dus dat is ook prettig. Kortom: van de rit die we vandaag doen kunnen we wel blij worden.

Zoals gezegd maken we een kort ritje. Zo’n 4 km buiten Kufstein hebben we een camping gezien die er wel aardig uitziet. Al om 12.15 uur arriveren we op de kampeerplek van onze keuze. En dat blijkt een verkeerd moment te zijn,want bij aankomst is de receptie gesloten. De eigenaar komt toch even bij ons kijken. Hij kan niets toezeggen, over 2 uur zijn we als eerste aan de beurt. Maar we mogen er rekening mee houden dat we zeer waarschijnlijk een kl*te plekje toegewezen krijgen, in de voortuin van een vaste kampeerder die er toevallig deze week niet is.

Door naar Kufstein

Daar hebben we dus geen zin in. René boekt ter plekke via booking.com een hotel in het centrum van Kufstein. De 8 onnodige kilometers die we nu hebben omgefietst nemen we op de koop toe. Aangekomen bij het hotel worden we wel weer heel blij. We treffen een levendig hotel aan, pal tegenover de grote attractie van de stad, Festung Kufstein. We krijgen een keurige kamer, met airconditioning wat bepaald prettig is vanwege de snel oplopende buitentemperatuur. En om eerlijk te zijn is het na 10 opeenvolgende campings ook wel weer eens lekker om in een luxe bedje te liggen .

Zo kan het gebeuren dat we een groot deel van de middag overhouden om de toerist uit te hangen in Kufstein. We bezoeken de vesting, een groot complex met een interessante geschiedenis. En na afloop wandelen we door het kleine, maar wel pittoreske centrumpje van deze plaats. En tijdens de borrel worden we onthaald op een gratis orgelconcert dat over Kufstein heen klinkt. Navraag leert ons dat dit het ‘heldenorgel’ is, een instrument met bijna 5000 pijpen dat in 1931 in de Festung is gebouwd ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de eerste wereldoorlog. Nog elke dag is er een 15 minuten durende uitvoering op het orgel om dit te gedenken.Hebben we dat ook maar weer even meegepikt.

Kortom: een mooie dag, die we in het hotel met een aangename maaltijd afsluiten. Morgen weer verder, dan verlaten we Oostenrijk en de Inn!

Afstand: 45 km, totaal 499km.