Vandaag laten we Innsbruck achter ons. We hebben een lekker rustdagje gehad, maar nu gaan we weer verder met onze reis langs de Inn. Bij het opstaan is de eerste bezorgde blik richting de lucht. Oei, de wolken zijn wel erg donker. Als dat maar goed gaat….

En het gaat inderdaad niet goed, want direct na het inpakken van ons kampementje begint het te miezeren. Dat is gelukkig pas na het ontbijt, waarvoor Petra wel flink op zoek moet naar een bakker die een croissantje en een broodje kan leveren. Het is tenslotte zondag, en in Oostenrijk is een groot deel van de winkels dicht. Uiteindelijk scoort ze in de buurt een ‘drive in bakkerswinkel’. Grappig: Met een fiets door de bakkerij heen…?

Zodra we op het rijwiel klimmen begint het dus te miezeren. Aanvankelijk kiezen we ervoor om het regenpak aan te trekken, maar als snel voelt dat erg benauwd aan. Uit met dat ding! Wat resteert is een dagje doorfietsen met lichte waterkoeling. De omgeving is door de donkere lucht wat minder aansprekend dan in voorgaande dagen, en om eerlijk te zijn de route zelf ook. We fietsen iets te vaak langs de snelweg, dus dit gedeelte van de Innroute is een beetje een ‘moetje’.

Overigens zijn we niet geheel alleen op het fietspad. Regelmatig komen we medefietsers tegen. Ergens halverwege passeren we een stel op de fiets, en wanneer we elkaar goed aankijken…. Daar zijn dat onze Duitse vrienden weer! Zo lopen we elkaar voor de 4e keer in de armen! Terstond besluiten we weer om dit met een gezamenlijk kopje koffie te vieren. In een dorpje treffen we een winkel aan waar we dat kunnen doen. 

Na het afscheid van Daniela en Thomas fietsen we naar ons einddoel voor vandaag, een camping in het plaatsje Kramsach. En dat nu blijkt een schot in de roos. We treffen na een stevig stukje heuvelopwaarts fietsen een knusse camping aan waar we een prima plek krijgen.

De camping blijkt een kleine Nederlandse enclave, met een fijn restaurant, prachtig (bijna decadent) sanitair en een even mooi zwembad. En da’s prettig, want inmiddels is de zon weer teruggekeerd waardoor de temperatuur razendsnel oploopt.  We sluiten de etappe van vandaag dus af met een paar baantjes in het fraaie zwembad en een fijn hapje eten in het restaurant. Leve de vakantie!

Afstand 60km, totaal 454km.