Vandaag een (rust)dagje Innsbruck. En dat is een leuke stad, zo ontdekken wij. De Altstad kent diverse mooie klassieke gebouwen, en ook de liefhebbers van shoppen kunnen hun hart hier ophalen. De zon schijnt deze dag grotendeels, dus ook daar kunnen we van genieten. Een heerlijk dagje ‘rustig aan’ dus!


Resteert nog een leuke anekdote. Enkele dagen terug, op de camping in Scuol, raakten we aan de praat met een Duits stel dat naast ons tentplekje neerstreek. Zij waren -voor het tweede jaar- aan het vakantiefietsen. Wij hadden nog wat boodschappen over die we aan hen gaven, en in ruil daarvoor kregen we een rood wijntje retour. Heel leuk allemaal. Een dag later, op de camping in Prutz, liepen we het stel wéér tegen het lijf. Dat voelde gelijk al heel leuk aan, we hebben wat ervaringen met elkaar uitgewisseld.

Hoe groot is dan de verrassing wanneer je vervolgens 2 dagen later in het drukke winkelcentrum van Innsbruck loopt, en opnieuw deze mensen in de armen loopt….? Hilariteit alom, we besloten ter plekke dit te vieren met een hapje eten. En zo geschiedde. Samen met Daniela en Thomas streken we neer bij de lokale Mexicaan en hadden een gezellig samenzijn. Grappig, hoe je door een fietsvakantie ineens twee nieuwe ( en bovenal heel aardige) kennissen opdoet! 

Morgen gaan we weer verder fietsen, richting Kufstein. Omdat die afstand nog wel wat groot is maken we eerst een tussenstop, ergens halverwege. We’ll see!


Afstand: 12 km, totaal 396km.