Tijd om Kufstein te verlaten en aan de laatste etappe in Oostenrijk te beginnen. Ons reisdoel voor vandaag ligt in Bayern, om precies te zijn het plaatsje Bad Feilnbach. Hier hebben we voor de overnachting een mooie camping geboekt.

Eerst maar eens uit Oostenrijk fietsen! We hebben vanaf Kufstein nog zo’n 25 km voor de boeg alvorens we bij de grens aan komen. Dat moet een makkie zijn. En dat wordt het ook, want de route is zo vlak als een dubbeltje. We fietsen grotendeels over een dijk langs de Inn, en om eerlijk te zijn….die route is wel een beetje saai. Alleen maar rechtdoor fietsen langs het water, kilometers lang. Het doet ons denken aan de roemruchte etappe naar Bratislava die we jaren geleden maakten toen we naar Wenen fietsten. Wanneer komt er een eind aan deze dijk….? 

En opmerkelijk genoeg snappen we na enige tijd dat we in Duitsland zijn aangekomen. Niets van gemerkt……wat we wel zien is dat de bergen zich nu in een hoog tempo terugtrekken van de Inn. En dat is bijzonder, want de afgelopen 2 weken hebben we geen ander decor dan dat van hoge Alpen gezien. Bij het plaatsje Erl is de skyline helemaal opmerkelijk, daar lijken we een soort gat in de horizon in te rijden, helemaal zonder bergen. Kijk maar naar de foto:

Het is duidelijk dat we in Bayern zijn aangeland! En dat beeld bevalt ons prima. Landschappelijk is het een plaatje waar we doorheen fietsen. De bergen zijn hier, als laatste uitlopers van de Alpen, een stuk lieflijker en meer groen. Maar er is ook meer open land, en de dorpjes waar we doorheen karren hebben een hoog ‘Ravensburger Puzzle’ gehalte. Mooie statige boerderijen met een prachtige bloemenfacade van uitbundige petunia’s en geraniums. Hier worden we blij van!

Afscheid van de Inn

Bij het dorpje  Raubling nemen we afscheid van de Inn die we de afgelopen weken vele honderden kilometers hebben gevolgd. Vanaf hier fietsen we over de Bodensee-Konigseeroute, een heuvelachtige parcours dat ons uiteindelijk bij Lindau moet gaan brengen. En als het goed is staat daar de auto nog op ons te wachten.

Na een mooi eerste stuk van deze route arriveren we al vrij snel in Bad Feilnbach, waar we een boodschapje doen bij de lokale supermarkt en daarna doorkarren naar de camping. En dit nu blijkt een mega-camping te zijn met vele honderden staanplaatsen, verdeeld over een soort pleintjes. Tot onze spijt worden wij door de receptie ingedeeld op het allerlaatste pleintje, ver van de voorzieningen weg, nog moederziel alleen en zonder enige beschutting tegen de fel brandende zon. Dat ziet René niet zo zitten. Na enige onderzoek weet hij een veel betere plek op de camping te vinden, en na moeizame onderhandelingen met de eigenaar (“Het is hier niet de bedoeling dat iedereen hier zomaar eigen plekken gaat zoeken”) mogen we ons herhuisvesten.

Drrrruk druk druk….

Wat resteert is een rustige middag, met een paar baantjes zwemmen in het natuurzwembad van de camping en een borreltje / avondmaaltijd bij de tent. Heel prettig allemaal. Is er dan niets dat tegenloopt op zo’n dag? Natuurlijk wel: het blijft tenslotte fietskamperen :-). We ontdekken dat Bayern buitengewoon populair is als vakantiegebied. Het barst hier van de kamperende Nederlanders en Duitsers. Daardoor zijn de beschikbare plekken om te overnachten uiterst schaars. Hotels, campings, pensions: wat we ook proberen, alles blijkt voor de volgende overnachting vol te zitten. We zijn tot laat in de avond bezig om een oplossing te bedenken. Dat is ons in alle jaren die we nu fietskamperen nog niet eerder op een gelijke wijze overkomen.

Net voor we helemaal de hoop verliezen meldt één camping via de mail dat we welkom zijn. Maar dat is wel 65km verderop, en te bereiken via een zwaar heuvelachtig parcours. En morgen wordt het heel erg warm. Nou ja, zorgen voor morgen. Eerst maar eens lekker slapen, daarna zien we wel. 

Afstand:45km, totaal 544km.