Het einde van onze reis langs De Rijn ligt in het verschiet…. Vandaag maken we de oversteek naar De Main die we vanaf dan weer enkele dagen zullen volgen. Eerst nog het staartje van zo’n 30 kilometer langs De Rijn dat we tot vlak na de grote stad Mainz gaan wegfietsen. Op dit traject zie je de omgeving nog meer veranderen. Heel in de verte gloren de hoge heuvels van het Taunus Gebergte, maar langs de Rijn is het vooral vlak. De enige momenten om echt op de pedalen te moeten staan is bij het oprijden van het talud of een dijkje.

Op zoek naar gas

Bij het binnenrijden van Mainz moeten we eerst nog een boodschap doen. We zitten al 2 dagen zonder gas, en het blijkt vrijwel onmogelijk om in de vele kleine dorpjes het juiste type gastankje te scoren. Daarom hebben we een adres opgezocht van een echte buitensportwinkel, ergens in het grote centrum van Mainz, en deze in onze fietsTomTom gezet. Terwijl we daar naar toe fietsen breekt er een stevige regenbui los. En als we na een flinke fietstocht door het centrum van Mainz op het adres van de winkel worden afgeleverd blijkt er helemaal geen buitensportwinkel te zijn maar staan we midden op het terrein van het Universiteitsziekenhuis. Blijkbaar is er in de regenbui een verkeerd adres ingevoerd 🙁 Door de regen heen verplaatsen we ons door het drukke centrum terug naar de plaats waar de winkel nu wel te vinden is, en gelukkig kan men ons daar aan de juiste spullen helpen.

De Limes vindt aansluiting op de Main
En nu langs de Main

Kort na Mainz komen we op de splitsing van rivieren en nemen we afscheid van de inmiddels zo vertrouwde Rijn. Nu fietsen we ineens over een rustiger traject, ook de fietsvakantie-industrie is hier minder dominant aanwezig. We tokkelen op ons gemakje naar Frankfurt, terwijl het zonnetje doorbreekt en de temperatuur snel oploopt. In de verte doemt na verloop van tijd de skyline van Frankfurt op. Dat is een imposant gezicht, het lijkt Manhattan wel met al die gigantische wolkenkrabbers. Wanneer we dichterbij het centrum komen is het uitzicht nog overweldigender.

Deze stad laat zich heel dominant als zakencentrum zien; van een mooi oud centrum is haast geen sprake. Alleen het plein bij De Dom verdient wat ons betreft de schoonheidsprijs met enkele mooie sfeervolle vakwerkhuizen. Het verbaast ons dan ook dat het hier stikt van de Aziatische reisgroepen. Wat brengt die mensen hier, waarom vinden zij deze stad zo bezienswaardig? Wij nemen een goed glas bier, bekijken het plein nog eens en ontvluchten daarna snel de gekte van deze zakenstad. Nog 8 kilometertjes fietsen, dan komen we bij onze overnachtingsplek aan.

Even een biertje in Frankfurt...

Even een biertje in Frankfurt…

Bejaarde Waldhorns

Hier belanden we op Campingplatz Offenbach-Bürgel, net buiten Frankfurt . Dit is een uiterst eenvoudige camping die er op eerste aanblik niet bijster uitnodigend uitziet. Maar schijn bedriegt: We krijgen best een leuk plekje voor de tent toegewezen, en er is (niet onbelangrijk) een behoorlijk gezellig terras. Hier raken we leuk aan de praat met een Nederlands stel dat zowat woont op deze camping en een rondvaartboot op De Main exploiteert. En terwijl we gezellig zitten te leuten verzamelt zich achter ons in het café een groep bejaarde Duitsers met waldhorns. Maandagavond, repetitieavond. Na een flinke borrel ter opwarming gaat de club aan de slag. Dat er nog wel wat geoefend mag worden blijkt uit het geluidfragment dat ik met dit verslag mee stuur. Zelfs de waardin van het café komt na verloop van tijd met de vingers in de oren naar buiten lopen. Luister en huiver….!

Anyway: na een minuut of 10 waren de heren eigenlijk wel uitgeoefend, ging de waldhorn weer in de tas en kwam de Jägermeister op tafel. Bijzonder vermakelijk allemaal. Nu is het laat en donker…tijd voor een schoonheidsslaapje. Morgen weer verder!

Dagafstand 73km
Totaal 667km