Na een fijn rustdagje nabij het schilderachtige plaatsje Boppard is het weer tijd om te gaan fietsen. Maar niet nadat we Moeder Miep met haar 82e (!) verjaardag hebben gefeliciteerd: Van harte, en nog vele jaren!20150719_111618Voor vandaag heeft buienradar ellende voorspeld. We stellen ons dan ook in op een dag vol regenachtige problematiek. Daarom zijn we blij verrast wanneer we na een regenachtige nacht, dat wel, zomaar in de buitenlucht kunnen ontbijten. En ook de tent laat zich bijna opgedroogd inpakken, prima dus. Sterker nog, de mindere dag die de weerprofeten ons hadden voorspeld blijft sowieso achterwege. Het is bewolkt, maar soms ook schijnt de zon en door de wind in de rug en de lagere temperaturen is dit een perfecte fietsdag.

 

Langs Loreley

Vandaag is ook een ‘genietdag’. We rijden door het beroemde gedeelte van de Rijn, nabij Loreley. De Rijn kronkelt zich hier tussen smalle heuvelruggen door, hetgeen prachtige plaatjes oplevert. De dorpjes zijn doppig en de kasteelruïnes bijna ontelbaar.

Op de foto bij Loreley, even tussen de Japanners door

Geen wonder dat zich hier een heuse toeristenindustrie heeft ontwikkeld. Bijna lachwekkend is de vertoning bij Loreley waar enkele touringcars met Japanse touristen aankomen die, nadat zij uit de bus zijn losgelaten, naar de wallenkant stormen om zich te vereeuwigen met deze beroemde steenklomp. Uit meligheid doen we mee en maken een selfie op deze bedevaartplek.

 

Op naar de camping

We fietsen door mooie plaatsen als Sankt Goar (met feestelijke muziek) en Bacharach naar Bingen toe, een grotere plaats aan de Rijn.

20150719_113235

Nadat we deze stad gepasseerd zijn verbreedt de nauwe doorgang van de rivier zich tot een soort delta. De heuvels met wijngaarden trekken zich meer terug naar de achtergrond. Hierdoor ontstaat er ook meer ruimte voor fietspaden, iets wat op het nauwe gedeelte van De Rijn er voor zorgde dat de weg steeds gedeeld werd met voorbij scheurende auto’s. Nu fietsen we weer door autoluw gebied, tussen korenvelden en over dijken. Tegen 16.00 uur doemt het einddoel op, de camping van Heidenfahrt. Dit is een bijzondere camping doordat het een soort project van de gemeente is om de haalbaarheid van een uiteindelijk ‘echte’ camping te testen. Daardoor is de plaats momenteel nogal geïmproviseerd qua voorzieningen. Volgens ons komt het wel goed met dit experiment want de camping staat behoorlijk vol en het grote terras/restaurant draait overuren. 

Morgen gaan we De Rijn achter ons laten. Na Mainz volgen we dan de ( je raadt het al) de Main, richting Frankfurt.

20150719_205550

Dagafstand 67km
Totaal 594km