imageGisteravond hebben we, ondanks de eerder vermelde verjaardag op het terras, kunnen zien hoe Nederland het Braziliaans elftal met 3-0 naar huis stuurde.

Overigens wel een beetje raar tv kijken, want de feestmuziek stond knoerthard aan terwijl er achter ons uitbundig gedanst en gedronken werd. Enkele Franse feestgangers kozen er ook voor om voetbal te kijken en waren heerlijk pro Nederland hetgeen de kijkervaring aanzienlijk verbeterde 🙂

Vanochtend werden we in ons tentje eerst begroet door enkele spetters regen. Daarna werd het, ondanks zwaar dreigende luchten, gelukkig droog. Snel het tentje inpakken, langs de bakker voor wat stokbrood en fietsen maar. Vanuit Malling voert de tocht nog een paar kilometers langs de Moezel. Bij Cattenom aangekomen is er sprake van een bijzonder punt, want hier voegt de Ardennenvariant van de Groene Weg route zich samen met ‘onze’ Eifelvariant. Vanaf nu bevinden we ons op de hoofdroute, en dat is merkbaar want binnen korte tijd zien we meerdere vakantiefietsers langs tokkelen.

Vanaf Cattenom nemen we ook afscheid van het fietsen langs de vlakke Moezel. Hier begint het landschap prachtig te glooien, en dat levert mooie weidse vergezichten op. Het betekent ook dat geen stukje weg meer recht is, de route is een aaneenschakeling van stijgingen en dalingen. Soms zwaar, maar meestal goed te doen wanneer je jezelf niet te veel ‘opblaast’.

Wel regen, geen regen

imageMeteo France heeft voor vandaag veel regen voorspeld maar wij hebben enorme mazzel. Links en rechts van ons vormen zich angstaanjagende inktzwarte luchten maar wij krijgen geen drup. Vlak bij ons eindpunt lijkt het toch nog mis te gaan. Precies op het moment dat het daadwerkelijk begint te hozen passeren we net een café, dus de keuze is snel gemaakt….. Na enkele minuten is het weer droog en komen wij zonder regenschade bij ons pension aan. Nauwelijks binnengekomen breekt er gigantische regenbui met onweer los. Hebben wij even geluk gehad?

Het pension is prachtig , erg artistiek en met lekkere luxe. Mooi om ons hier even te kunnen verwennen na 2 wat soberder nachtjes in de tent. Morgen weer verder, eerst vanavond even zien hoe onze Duitse vrienden wereldkampioen gaan worden.

Dagafstand 45 km
Totaal 660 km

 

image

image

image