Na een droge en rustige nacht is het weer tijd om verder te reizen. Vandaag is het de bedoeling om Frankrijk te bereiken, waarmee we dan afscheid nemen van de mooie Eiffel. Er wacht een relatief makkelijke etappe langs de Moezel, dus dat zal geen hoogteproblemen gaan opleveren. Omstreeks 10.00 uur zijn we ingepakt en verlaten we de camping. Beetje merkwaardig is wel dat een Deens echtpaar – waarschijnlijk na een nachtelijke autorit- al zeker een uur op ons kampeerplekje staat te wachten, terwijl het gehele tentenveld verder volkomen leeg en dus beschikbaar is. Rare jongens toch, die Denen.

imageBij een prima fietsweertje (droog, wel zwaar bewolkt) rijden we met een lekker gangetje langs de Moezel. Dit stuk van de rivier is minder toeristisch dan het oostelijke gedeelte dat naar Koblenz voert. Dit heeft ook zo zijn redenen, want het eerste deel na Trier is vooral druk qua verkeer en landschappelijk verder niet heel indrukwekkend. Maar ter hoogte van Luxemburg wordt het wel mooi en genieten we van het uitzicht over de wijnvelden en de heuvels.

Voor we het weten naderen we Schengen waar het drielandenpunt nabij is. We doen nog even een supermarkt aan voor wat boodschappen; we weten dat het stuk dat we morgen in Frankrijk gaan fietsen nou niet bepaald overloopt van de winkels.

image

Van Duitsland naar Frankrijk.

Omstreeks 15.00 uur fietsen we grens over en laten we Duitsland achter ons. Alle vooroordelen over Frankrijk worden direct ingekopt want nog geen 10 minuten nadat we grens over zijn belanden we in een groots jeu de boules festijn. ’s Lands wijs, ’s lands eer zullen we maar zeggen 🙂 Uiteindelijk fietsen we nog zo’n 10 kilometer verder als we bij het reisdoel van vandaag aankomen, de gemeentecamping van het plaatsje Malling.

Dit is typisch zo’ n camping zoals je ze vaker ziet aan de noordkant van Frankrijk. Zwaar gedateerd sanitair, een tikkie desolaat en oude Franse sleurhutjes. Maar gezellig is het wel bij het restaurantje van de camping, waar moeder zojuist met haar familie is gestart om op luidruchtige wijze haar verjaardag te vieren. De eigenaar van het restaurant heeft beloofd dat we vanavond naar voetbal mogen kijken, maar ik betwijfel of de uitbundige feestvreugde dat zal toelaten……

Dagafstand 70 km
Totaal 615 km