Wanneer we opstaan, dan is de blik direct op de lucht gericht. De angst die bij ons in de kladden zit is een beetje veroorzaakt door voorgaande dagen. Maar het valt mee: het is weliswaar zwaar bewolkt, maar er dreigt geen regen. We ontbijten voor onze slaaphut ( die door mede-kampeerders blijkbaar ‘Het Hondenhok’ wordt genoemd) en pakken daarna onze spullen in om op pad te gaan. Veel tijd om rustig op gang te komen krijgen we niet. Direct vanaf de camping gaat de weg super steil omhoog en worden we getrakteerd op een 13% stijging van 2 kilometer. Boven gekomen is het uitzicht adembenemend mooi en de weg naar beneden steiler dan gewenst.

Daarna volgt een vrij lang parcours van hellingen, onze kuiten worden flink getraind. Eenmaal bij de rivier De Kyll aangekomen wordt het parcours makkelijker en tokkelen we verder naar de aansluiting met de Moezel. We rijden over stille bospaden waar alleen vogelgeluiden ons begeleiden. Wat is de natuur hier prachtig! Daardoor is het contrast groot wanneer we de omgeving van Trier naderen. Hier is het druk, we fietsen over bedrijfsterreinen en horen het gebulder van de autowegen langs de Moezel.

imageDoor alle heuvels zijn de kuiten wat moe en besluiten we in Trier te kamperen op de stadscamping. Het tentje is snel opgezet, waarna we een verfrissende douche nemen. Daarna maken we de binnenstad van Trier nog even onveilig , zo vaak komt het ook weer niet voor dat je van huis uit fietsend in Trier verzeild raakt. Ook bezoeken we nog even een fietswinkelier. De remblokjes van onze fietsen slijten door al die steile hellingen wel wat sneller dan verwacht, het is beter wat reserves bij ons te hebben. Terwijl we dit verhaal schrijven op het terras aan de Moezel klinkt er onheilspellend onweer in de verte. Afwachten of we het vannacht droog zullen houden in ons tentje…..

Dagafstand 65 km
Totaal 545 km