Tijd om op te staan! Tijd om op te staan! Om 08.00 uur gaan we uit de veren om de inpakroutine te starten. Vandaag zullen we Vianden achter ons gaan laten, na een fijn dagje rust. Dus huppetee, daar gaat-ie weer: Bedjes opruimen, tentje inpakken, ff wassen, en dan ontbijt. Melig detail is dat we vandaag een kakelvers ontbijt met versgebakken croissantjes, een nog warm stokbrood en een eitje tot onze beschikking hebben. Dat lukte gisteren namelijk niet echt….

De reden dat er gisteren een krakkemikkig ontbijt was had als oorzaak dat we er vanuit gingen dat er in heel Vianden slechts één klein bakkertje zit. En laat die nou op onze aankomstdag  met een briefje op de toonbank duidelijk maken dat men zaterdag vanwege feestelijkheden gesloten zal zijn. Mmmmmmm…? Dan maar al op vrijdag een brood kopen voor de dag er na. Maar na een nachtje in de tent is dat dus niet meer te vr*ten. Uiteindelijk hebben we het brood getoast in de koekenpan en het met lange tanden opgegeten.  En nu, op de zondag van vertrek, komen we er achter dat het benzinestation pal naast de camping, een complete supermarkt blijkt te zijn. Gigantische pakken koffie, flessen sterke drank, sloffen sigaretten en een volledige food-afdeling met eigen bakkerij. Ja hoor!?

Op naar de Moezel

Goed, na een prettig ontbijt stappen we op het stalen ros voor de tocht naar het uiterste puntje van Luxemburg. Daags daarna hopen we dan Frankrijk in te karren. Over de tocht kunnen we duidelijk zijn. Het eerste stuk van Vianden naar Echternach is landschappelijk prachtig.

Ff releksen ?

We volgen de rivier De Our en rijden daardoor grotendeels vlak. De meeste klimmeters van de dag veroorzaken we zelf door kort achter Vianden een verkeerde afslag te nemen, waardoor we tamelijk onnodig in de heuvels verzeild raken. Wel prachtig uitzicht, overigens.

Bij Echternach doen we wat boodschappen en drinken we een kop koffie op het Marktplein. Daarmee hebben we gelijk wel het mooiste van Echternach gezien, voor de rest geen idee waarom er hier zoveel toeristen rondlopen (net zoals ik dat bij Volendam ook al niet snap ?). Zeldzaam ook hoeveel campings er langs dit traject liggen, en hoe goed bezet die zijn..! In Nederland viel het ons eerder deze week op dat er soms hele kampeervelden leeg stonden, dat is hier bepaald niet aan de orde.

Centrum Echternach

Centrum Echternach

En daar zijn de wijnranken!

Na Echternach gaat de Our over in de Sûre, en ook hier blijft het lekker fietsen over goede paden. Bij Wasserbillig bereiken we het punt waar de Sûre in de Moezel uitstroomt. Daar steken we met de pont over naar Duitsland en rijden we de laatste kilometers weg naar het plaatsje Grevenmacher, de eindbestemming voor vandaag. Hier krijgen we een plekje op camping Route Du Vin, een verwijzing naar de wijnvelden die hier steeds meer beginnen op te duiken. En laten we daar nou vanaf onze stoeltjes een prachtig uitzicht op hebben. Leuk allemaal!

Wasserbillig, het punt waar de Sure in de Moezel uitstroomt

Wasserbillig, het punt waar de Sure in de Moezel uitstroomt

Dagafstand 66km
Totaal 544km