Na 7 dagen onderweg te zijn geweest is het ook goed om effe een dagje te niksen. Gewoon de vakantieman en -vrouw uit te hangen. Tot dat inzicht komen we deze morgen bij het opstaan, en daarom wordt er ad hoc besloten een dagje langer in Vianden te blijven. Vandaag geen gefiets dus!

Zo hebben we tijd om een wasje te draaien en te drogen, een boekje te lezen en een bakkie te doen.

Met een beetje inventiviteit verander je twee fietsen zo in een droogrek....

Met een beetje inventiviteit verander je twee fietsen zo in een droogrek….

’s Middags bezoeken we het prachtige kasteel van Vianden en bekijken we de interessante tentoonstelling over de innige banden tussen ‘ons’ koningshuis en het Hertogdom van Luxemburg. Een band die al eeuwen teruggaat en waar de familienaam Nassau een verbindende rol in speelt. Na afloop trakteren we ons nog op een rondje met de kabelbaan, hoebedoelu toeristje spelen?

De dag sluiten we af met een fijn hapje eten. Al met al weer een heerlijke dag, waarbij de voorspelde regen volledig uitbleef. Enkele donderslagen in de verte + 3 druppels regen is alles wat we te verwerken kregen. Voor de rest straalde de zon. Wat een ongekende mazzel met het weer hè? En de dag is helemaal af met een aubade die iets verderop de camping geblazen wordt voor een jarige medekampeerder. Beetje oefenen nog met die trompet, mensen!