“Kom op. Kom op!!! Gudverdulleme kom op!! Amai, da-moe toch goed kumme, godverdommmmmmmmme dan toch!!!!!!!!” Vanuit de camper naast onze kampeerplek klinkt luidkeels het commentaar van een bejaarde Belg die naar de Tour de France zit te kijken. Echt een liefhebber, zo te horen. Welkom in wielergek België!

We zijn aangeland in St. Vith, een iets groter plaatsje in de Ardennen, dicht bij de Duitse grens en op 8 kilometer afstand van Luxemburg. We zijn er vandaag naar toe gepeddeld vanuit Robertville, slechts 36 kilometers terug. Er is dus weinig gefietst, en dat was ook ons voornemen. We zijn nu 6 dagen onderweg en hebben dagelijks behoorlijke afstanden gereden. Een keertje wat minder is ook goed, zeker omdat het zonnetje zich vandaag weer uitbundig zal laten zien en het zitvlak ook om wat rust vraagt ?

Vandaar een kort stukje Vennbahn, dat ook nog eens makkelijk verloopt aangezien het voor een groot deel dalende weg betreft. Zo wordt onze fiets een soort speed-pedelec; zonder al te veel inspanning halen we wielrenachtige snelheden. Binnen korte tijd roetsjen we naar St. Vith, een redelijk toeristisch plaatsje middenin de Ardennen. Opmerkelijk detail is trouwens dat de wereld er hier veel groener uitziet. De afgelopen dagen zijn we gewend geraakt aan het beeld van verdorde weilanden en voortuinen, veroorzaakt door het aanhoudend kurkdroge weer. Maar blijkbaar heeft het hier wel regelmatig geregend, want de weides zijn knalgroen en de begroeiing langs de wegen straalt je tegemoet.

Naar het zwembad

Na onze aankomst in St. Vith doen we een belletje naar moeder Miep (vandaag jarig, hieperdepiep hoera!!). En na een feestelijk bakkie koffie reizen we door naar de lokale supermarkt om een lunch te halen. Vervolgens rijden we het laatste stukje naar camping Wiesenbach die even buiten St. Vith ligt. Een kleine nette camping, deels gevuld met jaarplaatsen, deels gevuld met doortrekplaatsen. En…… een heerlijk zwembad! Na de lunch en het opbouwen van de tent vluchten we snel naar het bad en spenderen daar de hele middag. Effe niksen, ook heerlijk!

’s Avonds verwennen we onszelf met een hapje ‘uit eten’ . Er zit een keurig restaurant bij de camping. Na enkele dagen zelf op de primus gebroddeld te hebben is dat toch wel een feestje. En nu, bij het schrijven van dit bericht, valt de kou in. Het is duidelijk merkbaar dat we wat hoger zitten, de avonden zijn aanmerkelijker kouder dan tijdens de eerste 4 overnachtingen. Ook gisteren in Robertville werd het na 22.00 uur echt fris. Geeft niet, lekker onder de wol en morgen weer verder. We richten ons vizier dan op het epicentrum van bejaard Nederland, het plaatsje Vianden. Tot dan!

Dagafstand 37km
Totaal 419km