Opstaan! Tijd om de tocht langs de Loire een vervolg te geven. Vandaag willen we een stuk oostwaarts rijden, richting het plaatsje Cormery. Daar zit een aardige camping, zo lezen we op Internet. Dus vooruit met de geit!

Het inpakken van het kampement gaat deze ochtend al aardig vlot. Die routine zijn we -ondanks de onderbreking vorig jaar door Covid- nog niet verleerd. Binnen een ruim uur is de hele zaak gepiept, van opstaan tot wegfietsen. Dat houdt in: bedjes en slaapzakken oprollen, tassen weer ordenen qua inhoud, fietsen klaarzetten, tent inpakken. Aansluitend terwijl Petra naar de bakker rijdt kookt Rene het theewater en de eitjes (liefst in één handeling ?) . Na het ontbijt de laatste troepjes inpakken, tanden poetsen en… wegwezen!

Tussen de wijn

We hebben besloten de fietsrit vandaag wat uitdagender te maken door de wijnvelden op te zoeken. Hiervoor moeten we ‘heuveltje op’ fietsen,waarna we hopelijk kunnen genieten van mooie vergezichten. De route hiervoor hebben we gisteren gefotografeerd van een bord langs de weg.

En dat blijkt in de praktijk behoorlijk goed te werken. Na enig klimwerk fietsen we inderdaad tussen de uitgestrekte wijnvelden van de Lorraine door, best mooi allemaal. Bij het plaatsje Azay le Rideau laten we ons naar beneden storten, terug naar het dal van de rivier L’Indre en terug naar de officiële fietsroute.

Waar zijn we ook alweer…. ?

We vervolgen de weg naar ons einddoel, en eerlijk is eerlijk, die weg is vandaag wel ietsjes saaier dan gisteren. Maar alles bij elkaar fietsen we de kilometertjes snel weg, terwijl de zon af en toe  doorbreekt en de wereld een stukje vrolijker kleurt. Omstreeks een uur of 3 arriveren we bij ons doel, de municipal van Cormedy. En opnieuw hebben we dezelfde ervaring als gisteren: De camping ligt er keurig verzorgd bij, alles d’r op en d’r an, maar de kampeerders…. Het zijn er hooguit 3. Wat merkwaardig toch, waar is iedereen? Onderweg komen we de nodige fietsers tegen, en ook veel vakantieverkeer. Maar de campings zijn bijna doodstil.

De restanten van het voormalige klooster van Cormedy

Gevaarlijke weg

Niet dat we het heel erg vinden hoor, want geen wachtrijen bij de douche en geen noodzaak om te knokken voor het mooiste plekje. Maar wat meer medekampeerders zou toch wel gezellig zijn. Anyway: we kiezen een mooie plek onder de bomen en bouwen rap ons tentje op. Daarna gaan we op onderzoek in Cormedy naar de middenstand. En om kort te zijn: Die is er niet. Of, er zit wel wat, maar alles is op maandag gesloten. Daarom maar zelf koken, geen probleem. Hiervoor moeten we nog wel 2 kilometertjes fietsen naar de dichtstbijzijnde supermarkt over een, naar nu blijkt, stik drukke D-weg. Met eigenlijk geen ruimte voor fietsers. We slaan een kruisje en wagen de tocht naar de Casino supermarkt,terwijl de trucks en auto’s langs ons bulderen. We halen ons doel ongeschonden en slaan tevreden boodschapjes in voor de avond.

De bomen groeien hier uit de kerk?

Terug op de camping volgt een prettig avondmaal met een verdiend flesje wijn. Terwijl de avond invalt op de municipal schrijf ik dit verhaal, waarbij (helaas) een toenemend aantal muggen ons  levensgeluk probeert te verstoren. Wellicht dat we vanavond dus op tijd naar ons bedje gaan, veilig achter het horrengaas. Morgen weer een dag!

Dagafstand 47 km
Totaal 142 km