Vandaag wacht ons de voorlaatste rit van de vakantie. We willen rijden naar Creon, een plaatsje onder de rook van de stad Bordeaux. Daar zullen we onze (20e! en laatste) camping van dit jaar aandoen. En dat op een bijzondere dag, want vandaag is Petra jarig!

De rit van Sainte-Foy verloopt vrij gezegd als een speer. Een groot deel van onze route voert ons pal langs de rivier De Dordogne, en dat is erg leuk fietsen. Tal van kasteeltjes zijn er te vinden, behorend bij grote wijnlandgoederen. Maar ook de kleine dorpjes en de huizen langs het water zijn merendeels fraai gerestaureerd, dus er valt genoeg te bekijken. En omdat de weg langs de rivier loopt is-ie lekker vlak, dus dat fietst prettig. Daar komt ook nog bij dat de temperatuur ergens rond de 23 graden blijft steken en de wind vandaag is gaan liggen, dus er mag gesproken worden van een perfecte fietsdag.

Op de spoorbaan

De kilometertjes vliegen daarom onder onze wielen door. De telefoon blijft berichtjes doorgeven aan de jarige job, dus die vermaakt zich ook prima! Als de laatste 20 kilometers aanbreken is de feestvreugde helemaal compleet, want we worden onverwachts een oude spoorbaan opgestuurd. En dat is doorgaans erg prettig fietsen.Lekker recht-zo-die-gaat en met een gangetje dat doet denken aan een elektrische fiets stomen we naar ons einddoel.  Deze ‘voie vert’ is een succes, want er wordt druk gebruik van gemaakt door recreanten en wielrenners. Gezellig hoor, we zien in 1 uur meer fietsers voorbijkomen dan in de gehele afgelopen week. 

Aan de patat

Zo bereiken we Creon voordat we het weten. Voor de camping moeten we nog wel 2 kilometers over een drukke weg fietsen, maar ook dat weten we veilig af te ronden. De camping die naar de naam BelAir luistert is prima voor onze laatste overnachting. We krijgen een ruime plek aangewezen en zetten voor de laatste keer dit jaar heel geroutineerd ons kampement op. Ook wordt het zwembad nog met een bezoekje vereerd; wel wat fris bij de huidige luchttemperatuur ?Daarna wacht het verjaardagsmaal dat helaas niet al te veel voorstelt. Op de camping zit alleen een snackbar die het gelijknamige voer als maaltijd aanlevert. Na ja, dat doen we nog wel een keertje beter over in Bordeaux.

Morgen de laatste kilometers, dan zit het er weer op!

Dagafstand 70km
Totaal 1281km

even de klamme boel drogen in het zonnetje